Film & Tv

Historia që fshihet pas serialit të ri të errët të Netflix, “Baby Reindeer”!

Një miniserial i ri i Netflix tregon një histori të vërtetë rrëqethëse. Krijuar nga Richard Gadd dhe bazuar në lojën e tij me të njëjtin emër, miniseriali i ri luan Gadd në rolin e Donny Dunn dhe Jessica Gunning e “The Outlaws” në rolin e Martha. Historia që tregohet në “Baby Reindeer” është veçanërisht rrëqethëse, duke treguar ngjarjet tronditëse që shpalosen pasi komediani Donny tregon një akt dashamirësie ndaj Martës së pambrojtur duke i ofruar asaj një filxhan çaj kur ajo nuk mund të përballojë një pije.

Megjithatë, gjërat shpejt marrin një kthesë të errët pasi Donny përfundon duke u përndjekur. Seriali i shkurtër me shtatë episode tregon historinë tronditëse të përjetuar nga vetë Gadd, me shkrimtarin dhe aktorin duke shpjeguar për Tudum të Netflix se si e jetoi të gjithë sprovën. “Në fillim të gjithë në lokal menduan se ishte qesharake që kisha një admirues”-shtoi ai për “The Times”.

“Më pas ajo filloi të pushtonte jetën time, duke më ndjekur, duke u paraqitur në koncertet e mia, duke pritur jashtë shtëpisë sime, duke dërguar mijëra posta zanore dhe email”. Ndjekja u manifestua në 41,071 email, 744 tweete, 106 faqe letrash dhe 350 orë poste zanore. Vitet e përndjekjes e lanë Gadin të vuante nga PTSD dhe siç mund ta prisnit, sprova filloi të ndikojë në punën e tij.

Duke folur për Telegraph.uk në vitin 2019 për shfaqjen me një person që ai shkroi pas përndjekjes, Gadd tha:

Ishte dobësuese përtej besimit. Do të dëgjoja postat e saj zanore dhe thjesht ndjeja sytë e mi duke u fryrë. Ata ishin lot zhgënjimi. Stresi i duhur për trurin.

Ndërkaq, lavdërimet për “Baby Reindeer” janë përhapur edhe në rrjete sociale.