Botë e Çuditshme Lifestyle Travel

Nuk është iluzion, ju njohim me 3 linjat më të pazakonta ajrore!

Në fund të viteve 1970, qeveria amerikane çrregulloi industrinë e linjave ajrore, duke hequr kontrollin federal mbi tarifat, linjat dhe hyrjen e linjave ajrore të reja në treg. Si rezultat, një mori linjash ajrore të reja u shfaqën nga vitet 1980 e tutje dhe disa prej tyre ishin veçanërisht të pazakonta. Ju njohim me 3 prej tyre:

1.”Pet Airways”

E themeluar në vitin 2009 në Delray Beach, Florida, ‘Pet Airways’ ishte një linjë ajrore e dedikuar ekskluzivisht për kafshët shtëpiake të tilla si macet dhe qentë. Ata fluturonin pa pronarët e tyre. Çdo avion mund të mbante rreth 50 kafshë shtëpiake, me “Pet Attendants” që i kontrollonin ata çdo 15 minuta. Ideja ishte që pronarët e shqetësuar të kafshëve shtëpiake do të preferonin të fluturonin kafshët e tyre përmes një linje ajrore të dedikuar në vend që t’i mbanin ato në bordin e fluturimit të tyre, një praktikë që websajti i ‘Pet Airways’ e përshkroi si të rrezikshme, duke përmendur temperaturën ekstreme. Linja ajrore operoi për rreth dy vjet.

2.”Hooters Air”

Në vitin 2002, Robert Brooks, kryetar i rrjetit të restoranteve ‘Hooters’, bleu ‘Pace Airlines’, një transportues charter me një flotë prej 8 avionësh, kryesisht Boeing 737. Vitin tjetër ai e ktheu atë në ‘Hooters Air’, një linjë ajrore e krijuar pas rrjetit të restoranteve. Dallimi i tij ishte, përveç modelit të ngjyrës portokalli të ndezur, të ashtuquajturat “vajza seksi” ishin në bord. Linja ajrore ishte e bazuar në Myrtle Beach, Karolina e Jugut, një pikë e nxehtë pushimesh e njohur për fushat e saj të golfit dhe vendpushimet bregdetare. Megjithatë, ajo nuk ishte mjaft e suksesshme për të fituar para dhe ndaloi së funksionuari në fillim të vitit 2006, për shkak të rritjes së çmimeve të karburantit pas uraganeve Katrina dhe Rita.

3.”The Lord’s Airline”

Alkooli rreptësisht i ndaluar në bord, Bibla dhe Torah në vend të revistave gjatë fluturimit, vetëm filma fetarë dhe një e katërta e tarifave kushtuar financimit të punës misionare: këto ishin tiparet unike të ‘The Lord’s Airline’, e themeluar nga biznesmeni Ari nga New Jersey. Ari Marshall në vitin 1985, kur bleu një DC-8 të vjetër kishte menduar të ishte avioni i vetëm i linjës ajrore. Plani ishte që të kishte tre fluturime javore nga Miami në aeroportin Ben Gurion në Izrael, duke ofruar një rrugë direkte për në Jerusalem, rreth 30 milje larg.

Në atë kohë, pelegrinët fetarë që kërkonin të arrinin në Tokën e Shenjtë duhej të kapnin një fluturim lidhës për në New York. Marshall tha në vitin 1986 se:

Rusët kanë linjën e tyre ajrore. Britanikët kanë një. Po ashtu edhe Playboy. Pra, pse Zoti nuk duhet të ketë një linjë ajrore krejt të tijën?

Sidoqoftë, deri në vitin 1987, linja ajrore nuk kishte arritur të kualifikohej për një licencë FAA për shkak të modifikimeve të papërfunduara dhe punëve të mirëmbajtjes në avion. Investitorët u bënë nervozë dhe e hoqën Ari Marshall, duke instaluar një bord të ri drejtorësh për t’i çuar gjërat përpara.