Auto & Moto

Pronarët e makinave “Full Self-Driving” të Tesla-s janë shumë të irrituar me ndryshimet e fundit të kompanisë!

Ditën e hënë më 5 shtator, kompania Tesla-s ngriti çmimin e software-it të saj të drejtimit gjysmë autonom “Full Self-Driving” në 15,000 dollarë. Por ky çmim ka provokuar zemërimin e shumë njerëzve. Dhe tani, një raport i ri sheh disa që tashmë e zotërojnë duke thënë se thjesht nuk ia vlen për një shumë të tillë parash. CNN Business raporton se, pasi folën me 13 individë që zotërojnë një Tesla me diçka të tillë, 11 prej tyre thonë se nuk ia vlen çmimi i ri i kërkuar.

I gjithë grupi ra dakord që teknologjia është përmirësuar me kalimin e kohës, por disa thanë se duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje kur angazhohet FSD sepse mund të jetë “e paparashikueshme”. Një pronar, Wisam Al-Rawi, bleu Tesla-n e tij katër vjet më parë kur çmimi për FSD ishte vetëm 2,500 dollarë.

Kohët e fundit, ai i kërkoi Tesla-s të hiqte funksionin nga makina e tij duke përmendur zhgënjimin për të metat e saj.

Unë kurrë nuk do të paguaja as 10,000 dollarë për të. Ata premtuan si të çmendur.

Rikujtojmë gjithashtu se një grup i nevrikosur pronarësh të makinave moderne elektrike Tesla në Norvegji ishin mbledhur para pak ditësh duke nisur atë që quanin grevë urie 24 orëshe, me shpresën e miliarderi Elon Musk do të reagonte për listën e tyre të problemeve. Drejtuesit e makinave luksoze Tesla thanë se nisën veprimin e tyre ekstrem pas zbulimit të problemet me makinat e tyre, për të cilat vetë kompania Tesla refuzonte të mbante përgjegjësi.