Bota Tech

Apple bie dakord për një marrëveshje miliona dollarëshe me SHBA, ja se për çfarë bëhet fjalë!

Apple do të paguajë 25 milionë dollarë për të zgjidhur pretendimet e Departamentit të Drejtësisë së SHBA-së se kompania favorizonte në mënyrë të paligjshme punëtorët emigrantë në vend të qytetarëve amerikanë dhe mbajtësve të kartave jeshile për punë të caktuara. Departamenti i Drejtësisë tha se Apple nuk rekrutonte qytetarë amerikanë ose banorë të përhershëm për punë që ishin të pranueshme për një program federal që lejon punëdhënësit të sponsorizojnë emigrantët për kartat jeshile, në kundërshtim me një ligj federal që ndalon diskriminimin në bazë të shtetësisë.

Departamenti i Drejtësisë kërkon që Apple të paguajë 6.75 milionë dollarë gjoba civile dhe 18.25 milionë dollarë për një numër të paspecifikuar punonjësish të prekur. Apple në një deklaratë tha se padashje nuk kishte ndjekur standardin e DOJ.

Ne kemi zbatuar një plan të fuqishëm rehabilitimi për të përmbushur kërkesat e agjencive të ndryshme qeveritare, ndërsa vazhdojmë të punësojmë punëtorë amerikanë dhe të rritemi në SHBA.

Ndërkaq, së fundmi Apple humbi një përpjekje për të bllokuar një padi masive në Londër me vlerë deri në 2 miliardë dollarë, i cili akuzon gjigantin e teknologjisë për fshehjen e baterive me defekt në miliona pajisje të iPhone-it. Padia u ngrit nga përfaqësuesi i konsumatorëve Justin Gutman në emër të rreth 24 milionë përdoruesve të iPhone në Mbretërinë e Bashkuar. Gutmann po kërkon dëmshpërblim nga Apple në emër të tyre deri në 1.9 miliard dollarë plus interes.