Celebrities Gossip Music Showbiz

“Duhet të mësoja sërish të bëja ‘rap’…”/Eminem tregon gjithçka për vështirësitë nga alkoli dhe mbidoza!

Reperit të njohur në mbarë botën Eminem iu desh të “rimësonte” se si të bënte rap përsëri pasi kaloi në mbidozë droge, gjë që e shqetësoi shumë edhe menaxherin e tij  për shkak se mund të kishte ‘probleme të përhershme’ më pas.

15-herë fituesi i Grammy foli për pasojat e mbidozës së tij gjatë një episodi të Paul Pod, podkasti i organizuar nga menaxheri i tij për një kohë të gjatë Paul Rosenberg. Mbidoza ndodhi në vitin 2007, kur Eminem mori aksidentalisht shumë metadon, por vetëm në prill të vitit 2008 ai u qetësua dhe shkroi “Relapse”.

Gjatë intervistës, Rosenberg shpjegoi se si mjekët duhej të ‘stabilizonin’ Eminem, emri i vërtetë i të cilit është Marshall Mathers, me ‘disa medikamente’.

Duke folur për XXL, Eminem shpjegoi se si kishte luftuar një varësi nga ilaçet kundër dhimbjeve me recetë, duke pranuar se po merrte rregullisht Vicodin dhe Valium dhe më pas filloi të merrte Ambien. Eminem e përshkroi përvojën e regjistrimit të albumit të tij pas mbidozës si “diçka e re për të”, duke i thënë Rosenberg:

Më kujtohet kur isha esëll për herë të parë dhe të gjitha gjërat ishin jashtë sistemit tim, mbaj mend që isha. si, vërtet i lumtur dhe gjithçka ishte përsëri e re për mua. “Relapse” ishte albumi i parë që u argëtova duke e regjistruar për një kohë të gjatë. Ishte si hera e parë që fillova të argëtohesha përsëri me muzikë dhe të rimësoja se si të bëja rap.

Këtë vit, 51-vjeçari festoi 16 vjet të maturisë – në atë kohë ai ka nxjerrë gjashtë albume, me të shtatën, “The Death of Slim Shady” (Coup de Grâce), të planifikuar për t’u publikuar në verë.

Duke folur në podcast, Eminem kujtoi se si trurit të tij iu desh një ‘kohë e gjatë’ përpara se të fillonte të punonte përsëri siç duhet.