Botë e Çuditshme

Lindi në burg, studentja e Universitetit të Harvardit diplomohet si ekselente!

Përkundër të gjitha gjasave, kjo vajzë e re, e lindur në një burg dhe e braktisur nga nëna e saj, ka tejkaluar pritshmëritë dhe ka arritur diçka vërtet të pabesueshme. Vendosmëria dhe forca e saj e kanë bërë atë të pranohet në Universitetin e Harvardit, duke u bërë një fener frymëzimi për shumë njerëz. Kjo vajzë e re nga Teksasi, e cila lindi ndërsa nëna e saj ishte e burgosur, ka arritur sukses të jashtëzakonshëm duke u diplomuar në krye të klasës së saj në shkollën e mesme dhe tani po përgatitet të ndjekë Universitetin e Harvardit.

Aurora Sky Castner, e cila ka lindur në burgun e qarkut Galveston, së fundmi u diplomua si studentja e tretë më e lartë në shkollën e mesme Conroe. Pavarësisht rrethanave sfiduese që rrethuan lindjen e saj, babai i Castner mori përgjegjësinë për ta rritur atë si prind i vetëm, pasi nëna e saj nuk është përfshirë në jetën e saj që nga lirimi i saj nga burgu.

Në esenë e saj të aplikimit në Harvard, Castner filloi me guxim me deklaratën:

Unë kam lindur në burg.

Ky tregim i sinqertë dhe i fuqishëm i prejardhjes së saj ndihmoi në komitetin e pranimeve, duke çuar në pranimin e saj në institucionin prestigjioz të Ivy League përmes veprimeve të hershme. Duke parë përpara për të ardhmen e saj në Harvard, Castner synon të ndjekë një diplomë juridike, duke demonstruar vendosmërinë dhe ambicien e saj. Gjatë fëmijërisë së saj, Castner ndryshonte shpesh vendbanimet me babanë e saj, por mbeti në Montgomery County. Kur Castner ishte në shkollën fillore, stafi e njohu potencialin e saj, por besoi se ajo do të përfitonte nga udhëzimet e ofruara nga programi CISD i Projektit Mentor, i cili çifton vullnetarët e komunitetit me studentët.