Bota Tech

Prodhuesi i ChatGPT paralajmëron se mund të largohet nga BE për shkak të ligjit të planifikuar të AI!

Shefi i kompanisë që qëndron pas ChatGPT ka thënë se mund të konsiderojë largimin nga BE nëse dështon në përputhje me një ligj të planifikuar për inteligjencën artificiale (AI). Legjislacioni i planifikuar i BE-së mund të jetë i pari që rregullon në mënyrë specifike AI. Dhe mund të kërkojë që kompanitë gjeneruese të AI të zbulojnë se cili material me të drejtë autori ishte përdorur për të trajnuar sistemet e tyre për të krijuar tekst dhe imazhe.

Sam Altman i OpenAI tha sipas Reuters:

Drafti aktual i Aktit të AI të BE-së do të ishte mbirregullues. Por ne kemi dëgjuar se do të tërhiqet.

Shumë në industritë krijuese akuzojnë kompanitë e AI se përdorin punën e artistëve, muzikantëve dhe aktorëve për të trajnuar sisteme për të imituar punën e tyre. Por zoti Altman është i shqetësuar se do të ishte teknikisht e pamundur që OpenAI të përmbushte disa nga kërkesat e sigurisë dhe transparencës të Aktit të AI, sipas revistës Time. Në një ngjarje në University College London, Altman shtoi se ishte optimist se AI mund të krijonte më shumë vende pune dhe të reduktonte pabarazinë.

Ai u takua gjithashtu me kryeministrin Rishi Sunak dhe krerët e kompanive të AI DeepMind dhe Anthropic për të diskutuar rreziqet e teknologjisë – nga dezinformimi te siguria kombëtare dhe madje edhe “kërcënimet ekzistenciale” – dhe veprimet dhe rregulloret vullnetare që kërkohen për t’i menaxhuar ato.

Disa ekspertë kanë frikë se sistemet super-inteligjente të AI mund të kërcënojnë ekzistencën e njerëzimit. Por Sunak tha se AI mund të “transformojë pozitivisht njerëzimin” dhe “të ofrojë rezultate më të mira për publikun britanik, me mundësi të reja në një sërë fushash për të përmirësuar shërbimet publike”.