Tech

Si të shihni listën e njerëzve të cilët ju kanë injoruar kërkesën tuaj për shoqëri në Facebook?!

Facebook ka pasur tërë kohës një faqe pak të njohur që zbulon nëse ju kanë shpërfillur brutalisht. Kjo është një listë e njerëzve që do t’i gjeni të ngulitur në cilësime dhe padyshim që ia vlen ta kontrolloni. Lista e “refuzimit” zbulon të gjithë njerëzit të cilëve u keni dërguar kërkesa për miqësi. Por tregon vetëm ata që nuk e kanë pranuar kërkesën tuaj. Është e lehtë të harrosh se kujt i ke dërguar kërkesa për miqësi gjatë viteve. Dhe ju ndoshta mund të  harroni edhe për shumicën e kërkesave që dërgoni pas disa ditësh. Tani mund të hyni në Facebook dhe të shihni të gjitha kërkesat tuaja pa përgjigje.

Por mund të ndodhë që ata të kanë refuzuar në heshtje për një arsye të panjohur. Fatmirësisht, është e mundur të anuloni këto kërkesa të injoruara prej kohësh, në mënyrë që të rimerrni dinjitetin tuaj. Ose mund ta lini të qëndrojë në llogarinë e tyre si një kujtesë e vazhdueshme që u përpoqët të arrinit por në fund u shpërfillët. Ju keni dy opsione për të gjetur kërkesat tuaja të dërguara për miq në Facebook.

1. E para është opsioni për njerëzit që përdorin desktop.

Është mjaft e lehtë: thjesht klikoni këtë link. Kjo ju çon në një faqe me kërkesat tuaja në pritje të miqve. Më pas mund të klikoni Shiko kërkesat e dërguara në pjesën e sipërme majtas për të gjitha kërkesat që keni dërguar (por janë injoruar në mënyrë të përmbledhur).

2. Opsioni i dytë është për këdo që përdor celular, p.sh. një aplikacion smartphone.

Shkoni te aplikacioni juaj Facebook dhe më pas shkoni te menyja. Tani shkoni te Friends dhe trokitni lehtë mbi Shiko të gjitha në këndin e sipërm djathtas. Më pas hidhini një sy kërkesave tuaja në pritje të miqve. Pastaj klikoni tre pikat dhe do të shfaqet një dritare që thotë Shiko kërkesat e dërguara. Klikoni mbi të dhe do të mund të shihni të gjitha kërkesat e shpërfillura që keni dërguar gjatë viteve. Anuloni ato që jeni penduar që i keni çuar  dhe lërini ato që ju pëlqejnë.