Celebrities Gossip Music Showbiz

A është ai një nga reperët më të pasur aktualisht?! Gjithçka që duhet të dimë për karrierën dhe suksesin e Eminem….

Kur bëhet fjalë për muzikën hip-hop, emri i Eminem jehon jo vetëm për aftësitë e tij, por edhe për shifrat e konsiderueshme në llogarinë e tij bankare. Ndonëse ai mund të mos vendosë kurorën në listën e miliarderëve të Forbes si Jay-Z, pasuria neto e Eminem nuk është aspak e vogël, rreth 230 milionë dollarë.

Përpara se të zbulojmë shifrat konkrete, le të kthehemi në fund të viteve ’90 kur Marshall Mathers, i njohur si Eminem, hyri në fushën muzikore me “The Slim Shady LP”. Tekstet e tij të papërpunuara dhe introspektive e ngritën me shpejtësi në një status ikonik brenda ‘hip-hop’-it. Ardhja e mëvonshme e albumeve që ndryshojnë lojën si “The Marshall Mathers LP” dhe “The Eminem Show” e forcoi pozicionin e tij si një legjendë rap.

Megjithatë, vlera financiare e Eminem nuk kufizohet vetëm në shitjet e albumeve. Në vitin 2002, ai lançoi në mënyrë strategjike Shady Records, kompaninë e tij diskografike që u bë “terreni ushqyes” për talentet si 50 Cent dhe D12. Fuqia e biznesit të Eminem shkëlqeu më tej përmes marrëveshjeve fitimprurëse me gjigantët e korporatave si Chrysler dhe Nike, duke përforcuar rrjedhat e tij të të ardhurave.

Vlera neto e pasurisë së Eminem shkon rreth 250 milionë dollarë. Në fushën e muzikës, bashkëpunimi i Eminem me Dr. Dre ishte thelbësor. Përtej mikrofonit, Eminem bëri bujë në aktrim, duke shënuar një çmim Oscar për këngën më të mirë origjinale me “Lose Yourself” nga filmi 8 Mile. Shady Records, u bë një fuqi financiare, duke nënshkruar me artistë dhe duke kontribuar në pasurinë e tij përmes shitjeve rekord dhe honorareve.

Turnetë, një jackpot financiar për shumë artistë, luajtën një rol të rëndësishëm në suksesin fiskal të Eminem. Turneu “Up in Smoke”, “The Anger Management Tour” dhe “The Rapture Tour” kontribuan për të grumbulluar milionat e tij. Portofoli i Eminem u zgjerua përtej muzikës me marrëveshjet me Nike, Carhartt dhe G-Shock, shoqëruar me investime të zgjuara.

Sipas fjalëve të vetë Eminem:

Suksesi është opsioni im i vetëm, dështimi nuk është.