Tech

Cila është risia më e re që Apple pritet të sjellë për përdoruesit e saj?

Apple po teston iPhone që të ndërrojnë portin Lightning me USB-C, sipas një raporti të ri të Bloomberg për Apple nga Mark Gurman. Por nuk duhet të prisni ta shihni atë në linjën e iPhone të këtij viti, pasi ndryshimi nuk do të ndodhte deri në vitin 2023 “më herët” dhe për këtë na siguron Gurman. Raporti ndjek postimet e besueshme të analistit të Apple, Ming-Chi Kuo këtë javë, duke treguar se Apple do të ndërronte me USB-C në gjysmën e dytë të 2023, që me sa duket do të jetë kur do të dalë lidhja e linjës së iPhone të atij viti.

Ndërrimi do të ishte i madh, megjithëse nuk është një surprizë e plotë. Apple tashmë ka zhvendosur iPad Pro, iPad Air dhe iPad Mini në USB-C. Dhe BE-ja zbuloi një propozim në shtator që do të kërkonte që shumë pajisje, përfshirë telefonat inteligjentë, të përfshinin porte USB-C. Gurman thotë se ky legjislacion ishte “një arsye kryesore” për lëvizjen e Apple për të shqyrtuar ndryshimin. Ka gjithashtu përfitime teknike për të kaluar në USB-C, i cili është i aftë për shpejtësi më të shpejta transferimi sesa Lightning.

Thashethemet kanë qarkulluar gjithashtu për Apple duke zhvilluar një iPhone pa port, dhe Gurman thotë se Apple ka “punuar në iPhone pa asnjë port karikimi” në “vitet e fundit”. Por raporti i tij të premten nuk sugjeron se një iPhone pa port do të jetë i disponueshëm së shpejti. Kompania prezantoi për herë të parë portin Lightning me iPhone 5 në 2012.