Bota

Facebook, Zuckerberg do të pushojë 10,000 punëtorë!

Meta, e cila zotëron Facebook, Instagram dhe WhatsApp, ka njoftuar se do të shkurtojë 10,000 vende pune.

Kjo vjen disa muaj pasi gjigandi i teknologjisë pushoi nga puna 11,000 punonjës në nëntor 2022 .

Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg tha se shkurtimet do të ishin “të vështira” dhe ishin pjesë e një “viti të efikasitetit”.

Përveç humbjes së 10,000 vendeve të punës, 5,000 role të hapura në kompani do të mbeten të paplotësuara. Zuckerberg tha se nuk do të kishte punësime të reja derisa të përfundojë ristrukturimi dhe tha se ai synonte ta bënte kompaninë “të këndshme” duke “hequr shtresa të shumta të menaxhimit”.

Ai i tha stafit se ekipi i rekrutimit do të ishte një nga ata që do të prekeshin të parët nga shkurtimet.

“Inxhinierët performojnë më mirë mesatarisht kur punojnë personalisht me shokët e ekipit të paktën tre ditë në javë”, tha ai, pra më mirë se ata që punuan në distancë.

“Ne jemi duke u fokusuar në kuptimin e mëtejshëm të kësaj dhe gjetjen e mënyrave për t’u siguruar që njerëzit të krijojnë lidhjet e nevojshme për të punuar në mënyrë efektive”, shtoi ai.