Celebrities Showbiz

Kanye West dhe Adidas do të bashkëpunojnë sërish?! Çudit deklarata e fundit…

Drejtori i Përgjithshëm i Adidas, Bjørn Gulden i ka dalë në mbrojtje Kanye West, duke vlerësuar krijimtarinë e tij dhe duke thënë se ai nuk beson se West është një person i keq. Komentet e Gulden vijnë pasi adidas ndërpreu lidhjet me reperin e konfliktuar vitin e kaluar për shkak të komenteve të tij antisemitike.

Në një intervistë të fundit, Gulden foli shumë për aftësitë krijuese të West, si në muzikë, ashtu edhe për atë që ai i referohet si “kultura e rrugës”. Ai e pranoi suksesin e linjës Yeezy, për të cilën West kishte bashkëpunuar me Adidas. Megjithatë, Gulden përmendi gjithashtu se West kishte bërë disa deklarata që nuk u pritën mirë, duke bërë që adidas të ndërpresë kontratën e tyre dhe të tërheqë produktet Yeezy. Pavarësisht kësaj, Gulden shprehu besimin e tij se West nuk kishte ndërmend të shkaktonte dëm dhe se ai nuk është një person i keq.


Gulden pranoi humbjen fatkeqe të biznesit që rezultoi nga ndarja, duke e përshkruar bashkëpunimin midis Adidas dhe West si një nga më të suksesshmit në histori. Megjithatë, ai pranoi gjithashtu se puna me palë të treta sjell rreziqe, pasi mund të lindin mosmarrëveshje ose polemika. Kjo mund të ndodhë me atletët ose argëtuesit dhe është thjesht pjesë e biznesit. Edhe pse Gulden mori postin e CEO të adidas pas ndarjes nga West, ai ka treguar më parë mbështetje për markën Yeezy. Ndërsa linja është aktualisht në pritje, adidas mori vendimin të shesë modelet ekzistuese të Yeezys në mënyrë që të rrisë fitimet. Kjo lëvizje doli e suksesshme, me shitjet e fundit që rezultuan në një rritje prej 85 përqind për markën.


Pavarësisht këtij zhvillimi pozitiv, Adidas ende përjetoi humbje në tremujorin e dytë, duke arritur në mbi 491 milionë dollarë për markën. Megjithatë, shitjet e produkteve Yeezy ndihmuan në zbutjen e këtyre humbjeve, duke parandaluar një humbje fillestare edhe më të madhe prej 764 milionë dollarësh. Gulden shprehu kënaqësinë me performancën e tremujorit të dytë, duke vënë në dukje se biznesi kryesor i adidas performoi pak më mirë se sa pritej. Ai ia atribuoi këtë sukses shitjes së pjesës së parë të inventarit Yeezy, i cili ndikoi pozitivisht si në linjën e sipërme ashtu edhe në fund. Në qershor, u raportua se West fitoi 25 milionë dollarë nga Adidas në vetëm 24 orë pasi aksionet e mbetura të Yeezy u shitën.