Auto & Moto

Këtë javë Elon Musk do të vizitojë fabrikën e Tesla-s në Shangai, zbulohet arsyeja!

CEO i Tesla, Elon Musk këtë javë pritet të takohet me zyrtarë të lartë kinezë dhe të vizitojë fabrikën e Tesla në Shangai. Kina është tregu i dytë më i madh i Tesla-s pas Shteteve të Bashkuara dhe fabrika e saj në Shangai është prodhuesi më i madh i makinave elektrike të prodhuesit të automjeteve. Musk zotëron gjithashtu Twitter, i cili është i ndaluar në Kinë, megjithëse disa kinezë kanë akses përmes rrjeteve private virtuale (VPN). Ai do të shkojë në Kinë në një kohë kur Tesla po merret me çështje të shumta pasi konkurrenca nga prodhuesit kinezë të automjeteve që eksportojnë makinat e tyre elektrike po rritet ndërsa kërkesa në tregun më të madh të automjeteve në botë po dobësohet.

Tesla deri më tani nuk ka bërë asnjë përditësim mbi planet e saj për të rritur prodhimin në 450,000 makina në vit në fabrikën e saj në Shangai, megjithëse tha në prill se mund të ndërtonte një fabrikë në Shangai për të prodhuar bateritë Megapack. Kompania ka paraqitur plane tek autoritetet lokale kineze për të zgjeruar kapacitetin e prodhimit të motorëve në uzinën e saj në Shangai në 1.7 milionë njësi në vit.

Prodhuesi shtetëror kinez i automjeteve po përballet me mbikapacitetin në industrinë e tij të automobilave me më shumë se 100 lojtarë dhe është i kujdesshëm për miratimin e kapaciteteve të reja të prodhimit. Musk tha në fillim të këtij muaji se ka disa kufizime në aftësinë për t’u zgjeruar, duke shtuar se nuk është çështje kërkese. Musk tha gjithashtu se tensionet midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës duhet t’i shqetësojnë të gjithë. Së fundmi Ford bëri të ditur se ka arritur marrëveshje me Tesla e cila do t’i lejojë pronarët e makinave elektrike të saj të kenë qasje në mbi 12 mijë njësi të Tesla Supercharger në Amerikën e Veriut që nga fillimi i vitit 2024.