Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Auto & Moto Tech

Makinat elektrike do të kushtojnë më pak se të tjerat brenda këtij viti…

Deri në vitin 2027, automjetet elektrike do të jenë më të lira në Europë sesa ato me një motor tradicional me benzinë ​​ose naftë. Rezultati, përfundimisht i papritur në një kohë kaq të shkurtër, përmbahet në një raport të thelluar të hartuar nga “Bloomberg”, sipas të cilit deri në vitin 2035 makinat elektrike dhe furgonët do të shiten pothuajse ekskluzivisht në BE.

Ulja e kostos së baterive dhe legjislacioni më i rreptë i BE-së për emetimet e CO2, sipas studimit, së bashku me një rritje të fuqishme të sistemeve të rimbushjes, do të jenë dy faktorët përcaktues që ky projekt të materializohet.

Raporti i “Bloomberg”, i porositur nga Federata Europiane e Transportit dhe Mjedisit, thekson se që në vitin 2025 segmenti i automjeteve të lehta tregtare do të jetë segmenti i parë që do të bëhet më i lirë për t’u blerë në versionin e baterisë sesa në versionin e motorit me djegie.

Rikujtojmë, se Zvicra pritet të prodhojë një super veturë super të shpejtë prej 2000 kuajsh/fuqi që do të kushtojë rreth 2.1 milionë euro. Nëse gjithçka shkon sipas planit, ajo duhet të hyjë në prodhim në 2023.