Celebrities Gossip

Mbretëresha Elizabeth ka një dhuratë për çdo anëtar të stafit të saj, por këtë herë me një ndryshim!

Mbretëresha Elizabeth mund të rikthejë një traditë shumë të dashur këtë vit duke i dhuruar 1500 anëtarëve të stafit të saj të njëjtën dhuratë. Çdo vit, ceremonia vjetore godet titujt kryesorë, pasi tradita thuhet se filloi nga gjyshi i Madhërisë së Saj George V. Tradita ka të bëjë me Mbretëreshën 95-vjeçare që i dhuron çdo anëtari të fuqisë së saj punëtore një puding të Krishtlindjeve, megjithëse ceremonia u anulua vitin e kaluar për shkak të pandemisë. Faqja e internetit të Familjes Mbretërore e konfirmon këtë, duke thënë si më poshtë.

Të gjithë anëtarët e familjes mbretërore do të marrin dhurata për Krishtlindje nga Mbretëresha dhe Madhëria e saj do t’u shpërndajë personalisht dhurata disa anëtarëve të Shtëpisë Mbretërore në Pallatin Buckingham dhe në Kështjellën Windsor.

Duke vazhduar traditën nga babai i saj, Mbretit George VI dhe gjyshi i saj, George V, Mbretëresha gjithashtu i jep puding për Krishtlindje stafit të saj. Rreth 1500 puding të Krishtlindjeve të paguara nga Mbretëresha (nëpërmjet kuletës së fshehtë) u shpërndahen stafit në të gjithë Pallatet, stafit në Zyrën e Postës së Gjykatës dhe policisë së Pallatit. Çdo puding shoqërohet me një kartolinë urimi.

Historikisht, stafi i Pallatit ka marrë një puding luksoz nga marka të tilla si Harrods ose nga ushqimore mbretërore Fortnum & Mason. Por revista Hello raporton se Mbretëresha tani zgjedh një version Tesco prej 6 paundësh i cili kursen shumë para.

Vitin e kaluar, Mbretëresha u detyrua të heqë ceremoninë e saj vjetore të dhënies së dhuratave të Krishtlindjeve për stafin për herë të parë në mbretërimin e saj. Elizabeth tradicionalisht blen një dhuratë të vogël për çdo anëtar të stafit mbretëror, të cilën ajo e paraqet personalisht së bashku me pudingun e Krishtlindjes, për të falënderuar punëtorët.