Bota

Mbreti Charles III i drejtohet popullit për herë të parë: Ju flas me dhimbje të thellë…

Mbreti Karl  III po mban fjalimin e tij të parë tani si Mbret në Mbretërinë Bashkuar dhe në botë.

“Unë ju flas sot me një dhimbje të thellë. Gjatë gjithë jetës së saj, Madhëria e Saj Mbretëresha, nëna ime e dashur, ishte një frymëzim dhe shembull për mua dhe për të gjithë familjen time”, tha ai.

“Dhe ne i detyrohemi asaj borxhin më të sinqertë që çdo familje mund t’i ketë nënës së tyre për dashurinë, dashurinë, udhëzimin, mirëkuptimin dhe shembullin e saj“, shtoi ai.

Në fjalimin e tij të parë në Mbretërinë e Bashkuar si monark i ri, Mbreti Charles III tha se ai rinovon premtimin e shërbimit të përjetshëm ndaj kombit.

“Mbretëresha Elizabeth ishte një jetë e mirë jetuar, një premtim me fat të mbajtur. Dhe ajo është e pikëlluar më thellë në ndjekjen e saj. Këtë premtim për shërbim të përjetshëm, jua rinovoj të gjithëve sot”, tha ai në fjalimin e tij televiziv.

Përveç pikëllimit personal që po ndjen e gjithë familja ime, ne ndajmë gjithashtu me shumë prej jush në Mbretërinë e Bashkuar dhe të gjitha vendet ku mbretëresha ishte kreu i shtetit – në Commonwealth dhe në mbarë botën. Një ndjenjë e thellë mirënjohjeje për më shumë se 70 vitet në të cilat nëna ime, si mbretëreshë, u shërbeu njerëzve të kaq shumë kombeve”, shtoi më tej.