Fashion

“Me të bardha me të bardha veshur o”…

E bardha përfaqëson tradicionalisht pastërtinë, pafajësinë ose aderimin ndaj një feje, por edhe pasuri. E bardha në botën materiale, pavarësisht nëse është në një video muzikore, një makinë sportive, diamante në një orë është një shënues i statusit. Kur bëhet fjalë për veshjet, e bardha është një pamje që mbetet e patëmetë vetëm kur vishet nga Kendall Roys, njerëz që janë të lirë të udhëtojnë me shofer nga një vend në tjetrin dhe nuk kanë nevojë të shqetësohen për asgjë aq sa këmbësorët.

Veshjet krejt të bardha janë gjithashtu një nga tendencat më të dukshme të veshjeve për meshkuj për AW22. Nuancat e ndryshme si të bardhë dhe krem krijojnë një lloj efekti kishtar të përjetshëm që ndihet ende bashkëkohor. Veshja krejt e bardhë mund të hapte një botë të re të veshjes, një mënyrë për t’u dukur elegante dhe e sofistikuar. Është gjithashtu nuanca më e përshtatshme për motin e ngrohtë.

Timothée Chalamet, Donald Glover, Jared Leto dhe Wiz Khalifa janë vetëm disa nga emrat që kanë ‘përqafuar’ kostumet e bardha në tapetin e kuq dhe janë dukur mahnitës. Megjithatë, përtej botës së premierave të filmave dhe Met Gala-s, sa realiste është veshja e bardhë? Mendoni një xhaketë të bardhë të shkëlqyeshme nga Bottega Veneta, një palë pantallona kremi nga Barena, një këmishë e bardhë nga Erdem. Fantastik apo jo?!  Shqetësimet që janë për veshjen e bardhë përfshijnë më shumë se sa thjesht praktikat. Ekziston një fakt i përgjithshëm për t’u shqetësuar, ai që mund t’ju bëjë të dukeni sikur po luani një fanatik fetar, një profesionist mjekësor ose një DJ të dobët të Miami.

Një ngjyrë bezhë modeste dhe e bardhë e shkëlqyeshme do të plotësojnë njëra-tjetrën në mënyrë të shkëlqyer, ndërsa e bardha, kremi dhe bezha janë të gjitha mjaft neutrale për t’u dukur mirë kur vishen së bashku.

Rrobat që kam për t’i çmuar janë ato me tone pak më të ngrohta. Ata janë më pak të prirur ndaj papastërtive dhe fatkeqësive, por janë gjithashtu më lajkatarë. E bardha ndihet shumë më pak joreale se sa dikur dhe kam në plan të vesh shumë më tepër këtë verë. Asgjë nuk e kalon ndikimin e një palë pantallonash të bardha të prera mirë në rrezet e diellit.

Dizajneri i modës Yohji Yamamoto, i cili njihet për prodhimin e rrobave kryesisht të zeza, dikur tha se:

E zeza është modeste dhe arrogante në të njëjtën kohë. E zeza është dembele dhe e lehtë. Por mbi të gjitha, e zeza thotë këtë: ‘Nuk të shqetësoj; mos më shqetëso.” Tani që kam shpenzuar kaq shumë kohë duke e veshur atë, është diçka që jam përpjekur ta kuptoj. E bardha ndihet më e sigurt dhe më i qetë sesa e zeza.