Lifestyle Love & Sex

Nëse jeni ‘çun mami’ padyshim që do të jeni burri ideal për partneren tuaj!

Besohet gjerësisht se natyra e marrëdhënies së një djali me nënën e tij më shumë se çdo tjetër, përcakton personalitetin e tij. Për t’u siguruar që ai është i aftë për intimitet emocional, gratë shpesh duan të shqyrtojnë sjelljen e burrit të tyre ndaj nënës së tij. Nuk ka dyshim se një djalë që ushqen një lidhje të ngushtë me nënën e tij rritet dhe bëhet një burrë i qëndrueshëm dhe i sigurt.

Ne besojmë se pas çdo burri të suksesshëm dhe të lumtur qëndron një nënë e dashur.

1.Një marrëdhënie me nënën e tyre përcakton stilin e lidhjes.

Një studim tregon një lidhje midis sjelljeve të nënës dhe fëmijës. Nëse sjellja e nënës është e paparashikueshme ose e ashpër, kjo do të ketë një ndikim negativ në marrëdhëniet e ardhshme të fëmijës. Prandaj, burrat e aftë për lidhje të shëndetshme ia detyrojnë këtë kryesisht nënave të tyre.

2.Ata kanë aftësi të mira sociale.

Shumë psikologë thonë se djemtë që përjetojnë rregullisht konflikte me nënat e tyre kanë më shumë gjasa të përfshihen në sjellje antisociale. Të kesh një bisedë të hapur dhe të kujdesshme me një fëmijë në vend të grindjeve do të vendosë një bazë për zhvillimin e aftësive të dobishme sociale dhe miqësive të qëndrueshme. Në vijim, djemtë që kanë komunikim të mirë me nënat e tyre kanë më pak gjasa të përfshihen në përleshje fizike dhe të krijojnë probleme në shkollë.

3.Një marrëdhënie e ngushtë me nënën rrit besimin e tyre.

Ngrohtësia e nënës që në foshnjëri është një bazë për vetëvlerësimin përfundimtar të fëmijës. Kjo varësi nga marrëdhënia prind-fëmijë zvogëlohet në adoleshencë pasi një fëmijë kërkon të krijojë marrëdhënie të reja me bashkëmoshatarët. Megjithatë, tregohet se adoleshentët kanë ende nevojë për një lidhje të fortë dhe të sigurt me një prind për t’u ndjerë të sigurt. Një djalë që ndjen mbështetjen e nënës së tij nuk do të ketë frikë të eksplorojë botën e jashtme.

4.Ata janë në rrezik më të ulët të problemeve të shëndetit mendor.

Një studim tjetër sugjeron se në përgjithësi, një marrëdhënie e mirë me prindërit, veçanërisht me nënën, ul rrezikun e zhvillimit të çrregullimeve mendore më vonë në jetë. Studiuesit tregojnë se djemtë që nuk morën kujdesin e duhur nga nënat e tyre nuk arritën të zhvillojnë strategji të rregullimit të emocioneve dhe për rrjedhojë, janë më të prekshëm ndaj shqetësimit emocional në moshë madhore.

5.Ata nuk janë të prirur ndaj sjelljeve toksike.

Rritja e djemve për të qenë të ashpër dhe të patrembur mund t’i bëjë më shumë dëm sesa mirë lumturisë së tyre. Duke lënë pas dore ndjenjat e djemve dhe duke i mësuar ata të jenë “burra të vërtetë”, prindërit po shpërfillin nevojat emocionale të djemve të tyre. Kjo i shtyn djemtë të kenë një zhvillim të mekanizmave përballues jo të shëndetshëm dhe toksikë.

6.Ata janë partnerë më të mirë romantikë.

Dihet gjerësisht se prindërit janë model për fëmijët e tyre dhe mund të ndikojnë në marrëdhëniet romantike të pasardhësve të tyre. Studimet tregojnë se një djalë që ndan një marrëdhënie të shëndetshme me nënën e tij do të bëhet një bashkëshort i kujdesshëm dhe i respektueshëm. Nëse një burrë është afër nënës së tij, të jeni të sigurt se ai do të jetë një partner emocionalisht i vetëdijshëm dhe i hapur.

7.Një lidhje e ngushtë nënë-bir rrit inteligjencën emocionale.

Hulumtimet tregojnë se djemtë që i njohin ndjenjat e tyre priren të kenë inteligjencë emocionale më të lartë. Një burrë që është i vetëdijshëm për ndjenjat e tij dhe i sigurt për to ka më shumë gjasa të krijojë marrëdhënie të forta në jetë. Një marrëdhënie e ngushtë me nënën e tij inkurajon shprehjen emocionale të djalit, gjë që rrit ndjeshmërinë e tij dhe thellon marrëdhëniet dhe komunikimin e tij me njerëzit e tjerë.

8.Në përgjithësi janë më të lumtur.

Nuk është një risi që fëmijët që rriten në familje mbështetëse bëhen më të lumtur dhe më të suksesshëm, si në jetën private ashtu edhe në atë profesionale. Psikologët sugjerojnë se djemtë që u rritën të rrethuar nga dashuria treguan performancë më të mirë në shkollë dhe ishin më pak të ndjeshëm ndaj presionit të bashkëmoshatarëve. Vetëbesimi që ndërton dashuria e nënës çon në lumturinë e përgjithshme dhe kënaqësinë më të lartë të një burri me jetën.