Tech

Netflix nuk do të publikojë më numrin e abonentëve dhe sa para fiton!

Netflix tha se nuk do të publikojë më numrin e abonentëve dhe sa para fiton për person, duke filluar me raportin e fitimeve të tremujorit të parë 2025. “Ne jemi të fokusuar në të ardhurat dhe marzhin operativ, si dhe sa kohë kalojnë përdoruesit në platformë, që është treguesi ynë më i mirë i kënaqësisë”,-thuhej në letrën drejtuar aksionerëve. Kompania shtoi se:

Më parë, kur kishim pak të ardhura ose fitime, rritja e anëtarësimit ishte një tregues i fortë i potencialit tonë të ardhshëm. Por tani ne po gjenerojmë fitime shumë të rëndësishme dhe po zhvillojmë gjithashtu rrjedha të reja të të ardhurave, kështu që anëtarësimi është vetëm një komponent i rritjes sonë.

Netflix gjithashtu vuri në dukje gjendjen aktuale të planeve të tij të ndryshme si një arsye tjetër për të mos u fokusuar aq shumë në totalin e abonentëve dhe të ardhurat mesatare për anëtarësim, pasi një nivel shërbimi mund të ketë të ardhura shumë më të larta se një tjetër. Ata thanë më herët se fitojnë më shumë para nga niveli më i lirë i shërbimit, i cili përfshin reklamatdhe një rezolucion më të ulët. Ata shtuan se do të publikojnë momente të rëndësishme në numrin e abonentëve sapo të mbërrijnë.

Rikujtojmë, se në një padi kundër kompanisë mëmë të Facebook, Meta, është pretenduar se Netflix kishte akses në mesazhet private të përdoruesve në Facebook si pjesë e një “marrëdhënieje speciale” të fshehtë dhe të gjatë midis gjigantëve të teknologjisë. Meta raporton se kjo tregti e të dhënave po ndodh “për afro një dekadë”. dhe se Netflix po i kthen të dhënat e përdoruesit në shkëmbim të mesazheve private.

Padia e ngritur nga Maximilian Klein dhe Sarah Grabert sfidon kompanitë të cilat në një marrëveshje dyshohet se ndanë “të dhëna specifike për klientët” që i mundësojnë Netflix-it të përshtatë përmbajtjen për përdoruesit. Lidhjet reciproke të suksesshme të biznesit të Netflix dhe Metës mund të kenë rezultuar nga miqësitë e mira të Reed Hastings me CEO-n e Meta, Mark Zuckerberg, sipas shtypit.