Lifestyle Love & Sex

Nuk është gjithmonë diçka e keqe, ekspertët sugjerojnë rastet kur mund të ndaheni nëpërmjet një mesazhi…

Ndarja nuk është kurrë e lehtë, pavarësisht se sa kohë keni kaluar me partnerin tuaj. Kur vjen fundi, duhet të keni respekt për personin tjetër dhe të mos mendoni vetëm për veten tuaj. Edhe pse një bisedë ballë për ballë është mënyra më e shëndetshme për t’i dhënë fund një lidhjeje, telefonata mund të jetë një alternativë, por jo një mesazh me tekst. Megjithatë, ka disa situata që mund të bëjnë përjashtim. Ja se për cilat po flasim…

Jeni takuar vetëm një ose dy herë

Nëse sapo keni filluar të takoheni dhe ndiheni sikur nuk po shkon mes jush, nuk keni pse të shkoni në një takim tjetër vetëm për ta thënë këtë. Trajnerja e marrëdhënieve dhe takimeve, Dr. Susan Trotter, thotë se atëherë është në rregull t’i dërgosh personit tjetër një mesazh të thjeshtë dhe të qartë, si:

Faleminderit që dolëm bashkë. Ishte mirë që të njoha, por nuk ndjej një lidhje romantike dhe të uroj më të mirat.

Jeni të shqetësuar për sigurinë tuaj

Fatkeqësisht, disa marrëdhënie janë toksike dhe në ato raste, një mesazh me tekst mund të sigurojë shtresën e nevojshme të sigurisë. Ndërsa mesazhi duhet të jetë i shkurtër dhe i saktë, i thjeshtë, sikur nuk dëshironi asnjë kontakt të mëtejshëm, avokatja e divorcit Laura Wasser, sugjeron:

Në marrëdhënie me dinamikë të paparashikueshme ose të dhunshme, një ndarje ballë për ballë mund të jetë e dëmshme për mirëqenien tuaj emocionale dhe fizike. Mos harroni, mirëqenia juaj është gjithmonë e para.

Jeni larg njëri-tjetrit

Nëse nuk jetoni afër dhe e shihni rrallë njëri-tjetrin, ndarja me mesazhe është mirë. Jerry Brook, autor dhe ekspert i marrëdhënieve thotë:

Askush nuk do të udhëtojë qindra kilometra vetëm për t’i thënë personit tjetër se ka mbaruar dhe të dy mund të vazhdoni me jetën tuaj.

Ndonëse mund të duket sikur po merrni rrugën e lehtë, udhëtimi vetëm për të dhënë lajmin për një ndarje mund të jetë jopraktik dhe i shtrenjtë, ndërkohë që kjo qasje tregon gjithashtu respekt për kohën dhe burimet e personit tjetër.

Shëndeti juaj mendor është në rrezik

Pavarësisht nëse jeni në një lidhje për një kohë të gjatë ose sapo keni filluar, gjëja më e rëndësishme është të kujdeseni për veten. Dhe kur një marrëdhënie po dëmton shëndetin tuaj mendor, mund të jetë koha për t’u larguar. Ekspertja e marrëdhënieve, Audrey Hope, shpjegon:

Kur ndjeni se dikush e ka kaluar kufirin, ju keni çdo të drejtë të bëni atë që duhet të bëni për t’u kujdesur për veten tuaj.

Atëherë një mesazh SMS është i pranueshëm, si dhe në situata ku është e vështirë të komunikosh me partnerin për dëshirën për t’u ndarë. Avantazhi i një mesazhi, nëse formulohet me kujdes, është se ai gjithashtu mund të jetë kuptimplotë dhe në të njëjtën kohë plotësisht i qartë.