Celebrities Gossip Showbiz

Pas marrjes së vendimit për abortin në SHBA, reagon Madonna: “Unë kam frikë për vajzat e mia!”

Madonna zbuloi dëshpërimin e saj të thellë pas përmbysjes së Roe kundër Wade nga Gjykata e Lartë, e cila i dha fund të drejtave të garantuara të abortit në shtet.

Ikona fituese e çmimeve Grammy postoi në Instagram të dielën për të ndarë shqetësimin e saj për vendimin dhe pranoi se ajo është e frikësuar për të ardhmen e katër vajzave të saj, përfshirë Lourdes Leon më të madhe. Ajo u shkroi 18.3 milionë ndjekësve të saj:

U zgjova të premten me lajmin e tmerrshëm se Roe kundër Wade ishte përmbysur dhe se legjislacioni ka vendosur që ne nuk kemi më të drejta si gra mbi trupin tonë. Ky vendim më ka zhytur mua dhe çdo grua tjetër në këtë vend në dëshpërim të thellë. Tani gjykata supreme ka vendosur që të drejtat e grave nuk janë më të drejta kushtetuese. Unë kam frikë për vajzat e mia.

Kam frikë për të gjitha gratë në Amerikë. Unë jam thjesht e frikësuar. Unë mendoj se Zoti e vuri këtë mbi supet tona tani, sepse ai e dinte që ne ishim mjaft të fortë për të përballuar peshën. Të fortë për të luftuar! Mjaftueshëm të fortë për të kapërcyer. Dhe kështu ne do të kapërcejmë! Ne do të gjejmë një mënyrë për ta bërë atë një ligj federal për të mbrojtur të drejtat e abortit! Zonja a jeni gati për të luftuar?