Auto & Moto

Surprizon Mazda Motor, miliarda dollarë për prodhimin e makinave elektrike!

Së fundmi Mazda Motor i Japonisë zbuloi një plan shpenzimesh prej 10.6 miliardë dollarësh për të elektrizuar automjetet e saj dhe tha se po konsideronte gjithashtu të investonte në prodhimin e baterive. Kompania gjithashtu rriti objektivin e saj të shitjeve për automjetet elektrike (EV) deri në 40% të totalit të shitjeve të saj globale deri në vitin 2030, pasi prodhuesit e automjeteve në mbarë botën shpenzojnë miliarda dollarë për të rritur prodhimin e baterive dhe EV-ve përballë rregulloreve më të ashpra mjedisore.

Plani i investimit nga Mazda pason njoftime të ngjashme këtë vit nga rivalët vendas si Toyota dhe Honda, të cilat janë kritikuar nga ambientalistët dhe investitorët aktivistë të gjelbër që ishin të ngadaltë në elektrifikimin e makinave. Mazda tha në një deklaratë se:

Ne do të promovojmë lançimin e plotë të baterive të makinave elektrike dhe do të shqyrtojmë investimin në prodhimin e baterive. Ne vlerësojmë se raporti EV i Mazdas në shitjet globale do të rritet në një interval midis 25% dhe 40% deri në vitin 2030.

Objektivi i tij i mëparshëm i shitjeve të automjeteve elektrike ishte 25% deri në vitin 2030.