Ibis janë zogj me këmbë të gjata, me trupin dhe sqepin e lakuar, i cili përdoret për të eksploruar baltën për të marrë ushqim. Të 30 speciet ekzistuese janë ajrore dhe ata kryesisht jetojnë një jetë monogame. Shumica e specieve gjenden në habitatet tokësore dhe të ujërave të ëmbla që përbëjnë përkatësisht 33.3% dhe 24.4% ndërsa një tjetër 24.4% e specieve janë përshtatur si për habitatet tokësore ashtu edhe për ato të ujërave të ëmbla. Faktorë të ndryshëm po kontribuojnë në përkeqësimin e situatës së popullatave të ibis: gjuetia, prerja e drurëve, mbledhja e bimëve tokësore.
Degradimi i habitatit për shkak të praktikave bujqësore si bujqësia e zhvendosur, bujqësia e pronarëve të vegjël, bujqësia agroindustri, blegtoria dhe blegtoria po kontribuojnë gjithashtu ndjeshëm në këtë situatë. Aktivitetet njerëzore si urbanizimi, industrializimi, përdorimi i pesticideve dhe herbicideve toksike, minierat dhe aktivitetet rekreative po i detyrojnë shumë prej këtyre specieve të zhvendosin habitatet e tyre të përshtatura prej kohësh ndërsa kërkojnë vende të reja për ushqim dhe shumim. Kërcënime të mëtejshme vijnë nga speciet vendase pushtuese ose problematike dhe dëmtuesit dhe patogjenët e ndryshëm.
Të dhënat më të fundit të IUCN tregojnë se 15 lloje të Ibis janë duke u pakësuar në numër. Rajoni i Afrikës Sub-Sahariane kryeson ndër të gjitha rajonet, duke qenë shtëpia e shtatë prej këtyre specieve. Po kështu, Azia Juglindore strehon gjashtë lloje ndërsa ka katër nga Amerika e Jugut dhe tre nga Azia Perëndimore dhe Qendrore. Fushat kryesore shqetësuese janë vende si Kameruni, Kongo, Bregu i Fildishtë, Gana, Liberia, Madagaskari, Sierra Leone, Vietnami, Tajlanda, Mianmari dhe Kamboxhia, secila prej të cilave strehon katër nga speciet e rrezikuara.
Ndër të gjitha speciet, 10% janë të rrezikuara në mënyrë kritike, 10% janë të rrezikuara dhe 3.3% të cenueshme. Ibisi xhuxh aktualisht është i regjistruar si i rrezikuar në mënyrë kritike në Afrikën Sub-Sahariane dhe Azinë Perëndimore dhe Qendrore, ndërsa statusi i ngjashëm është mbizotërues për ibis me shpatulla të bardha dhe gjigante nga Azia Jugore dhe Juglindore. Fatkeqësisht, ibis xhamajkane ose ibis me krahë me klube tashmë janë shtyrë drejt zhdukjes. Ibis me kreshtë kohët e fundit u kthye në Korenë e Jugut 40 vjet pasi u zhduk për shkak të programeve të suksesshme të mbarështimit në robëri. Qeveria po zgjohet me një thirrje për të shpëtuar këta zogj duke prezantuar një plan veprimi 10-vjeçar. Krijimi i objekteve të ruajtjes ex-situ dhe parkut të ri kombëtar të ruajtjes dhe zonës ujore brenda tokës në vendet ku nuk është ende e disponueshme.