Food & Drink Health & Beauty

Avantazhet e jashtëzakonshme të përdorimit të shafranit të Indisë…

Rrënjët e bluara të bimëve përdoren për të bërë shafranin e Indisë që ndodhet në raftet e kuzhinës dhe në dollapët tanë të erëzave. Ngjyra e verdhë e kerit është rezultat i erëzës së Indisë. Tumeriku, përbërësi kryesor aktiv i erëzës dhe ai që i jep ngjyrën e saj të verdhë të veçantë, është ajo që i jep shafranit të Indisë vetitë e tij terapeutike. Përveç të qenit një antioksidant shumë i fuqishëm, ai ka veti të fuqishme anti-inflamatore. Shumica e avantazheve të mundshme shëndetësore të shafranit të Indisë janë, në fakt, për shkak të tumerikut. Shikoni këto 3 përfitime shëndetësore të shafranit të Indisë që janë të dobishme për ju.

1. Ndihmon në tretje

Shafrani i Indisë përfshihet në erëzat indiane, i jep ushqimit një aspekt aromatik. Por shafrani i Indisë mund të jetë gjithashtu mjaft i dobishëm në tretjen e një ushqimi. Për shkak të cilësive anti-inflamatore të përbërjes, ai është veçanërisht i dobishëm në trajtimin e çështjeve të tretjes si gazrat, ngërçet dhe çrregullimet inflamatore të zorrëve.

2. Përmirëson funksionin e mëlçisë

Efektet e fuqishme antioksidante të shafranit të Indisë mund të parandalojnë dëmtimin e mëlçisë nga radikalet e lira, ndotësit, ilaçet dhe produktet e mbeturinave duke promovuar pastrimin e shëndetshëm të mëlçisë. Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në uljen e depozitave yndyrore të mëlçisë dhe shqetësimit dhe acarimit të mëlçisë duke eliminuar kolesterolin e tepërt.

3. Mund të ndihmojë në menaxhimin e diabetit

Sipas studimeve, shafrani i Indisë mund të ketë aftësi për të ulur dhimbjet inflamatore dhe stresin, dy gjendje që mendohet se lidhen me rritjen e insulinës. Besohet se shafrani i Indisë mund të jetë i dobishëm për diabetikët për shkak të kësaj. Edhe shtimi i shafranit të Indisë ose kurkuminit në dietë mund të jetë në gjendje të ndalojë përparimin e prediabetit ose të paktën ta ngadalësojë atë.

4. I jep shkëlqim lëkurës tuaj

Antioksidantët dhe elementët anti-inflamatorë që gjenden te shafrani i Indisë mund të ndihmojnë që lëkura të duket më e re dhe më e shndritshme. Përdorimi i shafranit të Indisë ndalon qelizat e lëkurës të ngjiten me njëra-tjetrën dhe të bllokojnë poret. Mund të ndalojë me sukses rritjen e baktereve që shkaktojnë puçrra fytyre pasi ka edhe veti antiseptike dhe antibakteriale.