Horoskopi

A jeni bërë ndonjëherë kureshtarë për të zbuluar se çfarë është ‘Hëna Luleshtrydhe’ e muajit Qershor?!

Qershori është një muaj i madh për yjet, pasi përfundoi një retrogradë të rrëmujshme të Mërkurit, nisi një retrogradë serioze të Saturnit. Megjithatë, hëna e plotë e qershorit 2022, e arrin kulmin të martën, më 14 qershor. E quajtur tradicionalisht “Hëna Luleshtrydhe”. Kjo hëna kaq e ëmbël ndodh në një afërsi më e afërt se zakonisht me Tokën dhe do të duket më e madhe se zakonisht për shkak të saj.

Hënat e plota ndodhin afërsisht një herë në muaj, kur dielli dhe hëna po formojnë një aspekt të kundërt me njëri-tjetrin në zodiak. Në rastin e Hënës Luleshtrydhe të këtij viti, hëna do të jetë në Shigjetarin me shpirt të lirë, ndërsa dielli do të jetë në Binjakët e zgjuar dhe të shoqërueshëm. Astrologjikisht, hënat e plota kanë një reputacion për rritjen e emocioneve tona, intensifikimin e dramave ndërpersonale. Megjithatë, hënat e plota njihen gjithashtu si ndriçuese, pasi energjia e tyre kulmore mund të na ndihmojë të heqim dorë nga gjërat ose t’i shohim situatat nga një këndvështrim i ri. Për shkak se hëna e plotë e qershorit është hëna e plotë e fundit e sezonit të pranverës, atmosfera e saj e orientuar drejt lëshimit do të na frymëzojë të pastrojmë planin tonë në përgatitje për një magji të freskët verore.

Puna me energjinë e hënës së plotë na lejon të përshtatemi me rrjedhën e cikleve të natyrës dhe të përdorim fuqinë e astrologjisë në avantazhin tonë, kështu që të kuptuarit shpirtëror të hënës së plotë të qershorit të këtij viti është një domosdoshmëri. Sipas Almanakut të Fermerit, Hëna Luleshtrydhe është një pseudonim tradicional për çdo hënë të plotë që bie në qershor. Ky emërtim i këndshëm bazohet në faktin se luleshtrydhet piqen gjatë kësaj periudhe të vitit në Amerikën e Veriut, kështu që kjo kokrra të kuqe më në fund mund të korret dhe shijohet. Ky folklor hënor përputhet bukur me kuptimin shpirtëror të hënës së plotë, pasi astrologjikisht, shënon një kohë për të realizuar qëllimet tona të mesit të vitit dhe për të shijuar frytet e punës sonë. Nofka të tjera historike për hënën e plotë të qershorit përfshijnë Hënën e Mjaltit, Hënën e lulëzuar dhe Hënën e Trëndafilit, sipas Almanac – të gjitha këto aludojnë në ndjenjën ambroziale të ëmbëlsisë në ajër gjatë pranverës së vonë dhe fillimit të verës. Ashtu si epitetet e saj të këndshme, hëna e plotë e qershorit është një kohë për t’u zhytur në magjinë e arritjeve tona dhe për të lejuar që emocionet tona për të ardhmen të piqen plotësisht. Na kërkon të festojmë rritjen dhe përparimin tonë ndërsa përgatitemi për aventurat e reja që na presin.

Është gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh vendosja zodiakale e hënës së plotë kur eksplorohet kuptimi i saj shpirtëror. Kjo ndodh të jetë në rritje në shenjën e zjarrit Shigjetar, një nga energjitë më mendjemadh dhe me fat të zodiakut. Atmosfera aktuale e sezonit të Binjakëve ka të bëjë me vëmendjen ndaj detajeve dhe zhytjen në momentin e tanishëm, por kjo hënë e drejtuar nga Shigjetari na frymëzon të shohim përtej mjedisit tonë të afërt dhe të fillojmë të ndjekim tenxheren e artë në fund të ylberit. Tani është koha për të zgjeruar horizontet tona, për të ndryshuar paradigmat tona personale dhe për të gjuajtur për yjet. Jini optimistë kur vendosni synime tani dhe mos e kufizoni veten në frutat e ulëta. Sidoqoftë, mbani mend pasi një lidhje e fortë hënore me Neptunin iluziv mund ta bëjë të vështirë shikimin e qartë të gjërave.