Celebrities Design Fashion Showbiz

Gjithçka që duhet të dini për karrierën dhe suksesin e Karl Lagerfeld!

Karl Lagerfeld ishte një ikonë e industrisë së modës dhe një nga dizajnerët më të njohur në shekullin e 20-të, duke kaluar shumë nga vitet e tij duke punuar në marka si Fendi dhe Chanel, duke bashkëpunuar dhe krijuar linja të gatshme për veshje dhe couture, si dhe markën e tij më vonë.

Lagerfeld lindi në vitin 1933 në Hamburg, Gjermani në një familje të pasur të udhëhequr nga babai i tij biznesmen gjerman, një nënë suedeze dhe me stilistin i cili fliste katër gjuhë mbresëlënëse, duke përfshirë gjermanisht, anglisht, frëngjisht dhe spanjisht.

“Met Gala 2023” do të jetë një mbrëmje kushtuar stilistit të ndjerë Karl Lagerfeld.

https://twitter.com/MileyUpdates/status/1649874603207000065?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1649874603207000065%7Ctwgr%5E312359b6b8d27f91414866cada0fbea40e8f66a1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.marca.com%2Fen%2Flifestyle%2Fcelebrities%2F2023%2F04%2F29%2F644ca43846163f56978b457c.html

 

Lagerfeld hyri në industrinë e modës kur filloi të punonte me Pierre Balmain si asistent i tij, pasi fitoi një konkurs të dizajnit të palltove në 1955, më pas vazhdoi duke punuar për shtëpitë e modës si Tiziano, Chloe dhe Curiel, gjë që shkaktoi edhe ardhjen e tij tek Fendi.

Por ndoshta Karl Lagerfeld do të mbahet mend më së shumti për kohën dhe punën e tij në Chanel, pasi mbërriti në vitin 1982 si dizajner pasi Alain Wertheimer i kërkoi atij t’i bashkohej shtëpisë së modës, shumë njerëz që menduan se ishte një veprim i gabuar nga Lagerfeld, i cili kurrë nuk ktheu kokën pas dhe ripërcaktoi kodet me të cilat Chanel i bëri dizajnet e tyre, duke e çuar vizionin e themeluesit në një nivel krejtësisht të ri dhe duke shkëlqyer.

Lagerfeld e çoi markën në lartësinë e duhur, duke dizajnuar artikuj kulti dhe duke i çuar C-të e ndërlidhura në një nivel krejtësisht të ri në mbarë botën. Në vitin 1984, Karl Lagerfeld themeloi linjën e tij të modës, me stilistin që pranoi për Vogue se nuk ishte ëndrra e tij që të kishte emrin e tij në një dyqan, por ishte koha e duhur për ta bërë këtë pasi kishte bërë emër për veten e tij dhe do të ishte humbje të mos e përdorte.

Grupi Tommy Hilfiger bleu markën në vitin 2005, me Lagerfeld që vazhdonte të ishte i përfshirë si shefi krijues në të gjithë procesin e dizajnit.

https://twitter.com/ARTFASHIONTHING/status/1651301640580788224?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1651301640580788224%7Ctwgr%5E312359b6b8d27f91414866cada0fbea40e8f66a1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.marca.com%2Fen%2Flifestyle%2Fcelebrities%2F2023%2F04%2F29%2F644ca43846163f56978b457c.html