Celebrities Film & Tv

Gjithçka që duhet të dini rreth karrierës së suksesshme të aktorit Steven Seagal!

Aktori Steven Seagal është më i njohur për rolet e tij kryesore në filmat e arteve marciale si ‘Hard to Kill’ dhe ‘Under Siege’. I lindur më 10 prill 1952 në Lansing, Michigan, Steven Seagal udhëtoi në Japoni në moshën 17-vjeçare për të dhënë mësim anglisht. Ai fitoi disa rripa të zinj në artet marciale dhe koreografi skena luftimesh për aktorë si Sean Connery. Kur u kthye në SHBA, ai punoi si truprojë dhe instruktor i arteve marciale. Ai nuk filloi të xhironte filma derisa ai prodhoi dhe luajti në Above the Law (1988). Nga atje, Seagal u bë një nga yjet më të kërkuar të viteve 1990.

Seagal kaloi 15 vjet në Azi, duke studiuar filozofinë lindore dhe herë pas here duke krijuar koreografi për skenat e luftimeve të arteve marciale në filma, pasi kishte punuar me yje si Sean Connery dhe Toshiro Mifune. Kur u kthye në Shtetet e Bashkuara, ai hapi një akademi të arteve marciale dhe u bë një truprojë për të famshëm si Kelly LeBrock dhe agjentin e Hollivudit Michael Ovitz.

Ai luajti në “Under Siege” në 1992, i konsideruar si një nga filmat e tij më të suksesshëm komercial deri më sot. Filmi fitoi 156,563,139 dollarë në arkë dhe solli një vazhdim popullor, “Under Siege 2: Dark Territory”. Në vitin 2001, filmi u pa në “100 years … 100 thrills”.

Falë pjesëmarrjes së tij në disa filma, si producent dhe mjeshtër i arteve marciale, Steven Seagal ka një vlerë neto prej 16 milionë dollarësh, sipas vlerësimeve të Celebrity Net Worth.