Celebrities Film & Tv Gossip Showbiz

Karriera e suksesshme dhe vlera marramendëse e pasurisë së aktorit të njohur Kevin Costner…

Kevin Costner, aktori, regjisori dhe ikona e njohur e Hollywood-it, tashmë ka lënë gjurmë të pashlyeshme në industrinë e kinematografisë. Rrugëtimi i tij nga ditët e para të “Sizzle Beach, USA” deri në suksesin e tij të fundit në serialin hit “Yellowstone” jo vetëm që e ka forcuar statusin e tij, por gjithashtu ka kontribuar ndjeshëm në vlerën e tij të pasurisë.

Që nga viti 2023, Kevin Costner ka arritur të ketë një pasuri me një vlerë neto të raportuar prej 320 milionë dollarësh.

Udhëtimi kinematografik i Kevin Costner filloi në fund të viteve 1970, dhe trajektorja e karrierës së tij u ngrit ndjeshëm drejt suksesit. Ndërsa aftësia e tij në aktrim njihet mirë, ai gjithashtu ka fituar të ardhura të konsiderueshme si producent dhe regjisor. Veçanërisht, të ardhurat e tij për çdo episod për “Yellowstone” arritën një vlerë mbresëlënëse prej 1.3 milion dollarë në 2023, duke theksuar suksesin e jashtëzakonshëm të serialit.

Vlera e pasurive të paluajtshme të Kevin Costner është po aq marramendëse sa edhe karriera e tij e aktrimit. Këtu përfshihen:

  • Një pronë prej 160 hektarësh në Aspen, Kolorado, me tre shtëpi buzë liqenit, e disponueshme me qira me 30,000 dollarë për natë.
  • Një pronë në Carpinteria, Kaliforni, e përbërë nga tre prona krah për krah me 10 hektarë prona buzë plazhit, që vlerësohet të jetë me vlerë mbi 145 milionë dollarë.
  • Një rezidencë komplekse në Santa Barbara, Kaliforni dhe një apartament në Los Angeles.

Përveç karrierës së tij dhe pasurive të paluajtshme, Costner ka ndërmarrë përpjekje të tjera biznesi. Ai hapi “Tatanka: The Story of the Bison” në Dakotën e Jugut, një atraksion që synon të edukojë njerëzit për historinë e zgjerimit të Amerikës drejt perëndimit. Ai gjithashtu investoi në Midnight Star Casino & Restaurant në Deadwood, Dakota e Jugut, të cilin e shiti në 2020.

Për më tepër, Costner u bë një bashkëthemelues, transmetues i podkastit dhe investitor në aplikacionin argëtues audio HearHere.

Jeta personale e Kevin Costner ka bërë gjithashtu bujë, veçanërisht në lidhje me marrëveshjet e tij të divorcit. Martesa e tij e parë me Cindy Silva, e cila zgjati 16 vjet, përfundoi me një marrëveshje të konsiderueshme divorci prej 80 milionë dollarësh, duke e bërë atë një nga divorcet më të shtrenjta në historinë e Hollywood-it në atë kohë.

Në vitin 2004, Costner u martua me Christine Baumgartner dhe sipas kushteve të marrëveshjes së tyre paramartesore, Christine kishte të drejtë për një pagesë prej 1.5 milion dollarë në rast divorci. Kjo marrëveshje hyri në lojë kur, në maj 2023, Christine Baumgartner paraqiti kërkesën për divorc, duke përmendur disa dallime të papajtueshme. Kevin Costner ka qenë gjithashtu në qendër të vëmendjes për pagesat për mbështetjen e fëmijëve. Ai më parë i paguante ish-bashkëshortes së tij 129,000 dollarë në muaj për tre fëmijët e tyre, e cila më vonë u reduktua në 63,209 dollarë në muaj.