Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Love & Sex

Keni zgjedhur të jetoni pa një partner dhe bota ju gjykon?! Nuk keni pse ndiheni keq për këto arsye!

Në vitin 1960, rreth 10% e të rriturve nuk ishin martuar kurrë. Në vitin 2012, ky numër u rrit në 20%. Akoma, edhe sot, beqarët shpesh shihen si dështim ose çudira antisociale.

Por të qenit vetëm shpesh është një zgjedhje dhe një akt kujdesi për veten e tyre. Ja pse disa njerëz zgjedhin të jenë beqarë dhe pse është po aq mirë sa të kesh një partner:

Ne nuk duam të ndihemi keq për veten tonë.

Nga fëmijëria, ne mësojmë se të gjithë presin që ne të rritemi, të martohemi dhe të kemi fëmijë. Njerëzit që nuk dëshirojnë këto gjëra mund të ndiejnë një presion të madh nga të afërmit e tyre dhe madje edhe nga të huajt.

 

Shumë mendojnë se ka diçka që nuk shkon me ju nëse jeni beqar.

Kështu që njerëzit shpesh preferojnë një marrëdhënie abuzive sesa vetminë, sepse është më e pranueshme nga shoqëria. Sidoqoftë, është më mirë që një person të dalë nga një marrëdhënie abuzive dhe të jetojë i/e lumtur vetë sesa të qëndrojë në një mjedis toksik vetëm për shkak të mendimit të dikujt tjetër.

Ka një ndryshim midis të qenit vetëm dhe të qenit i vetmuar.

Ndërsa disa mund ta quajnë një person të vetëm “të vetmuar”, shpesh nuk është kështu. Vetmia është një gjendje që një person nuk e zgjedh domosdoshmërisht. Për ta, shoqëria nuk është e mjaftueshme. Një person i vetmuar po kërkon intimitet dhe ndien një nevojë për të, por nuk mund ta gjejë.

Një person, i cili është vetëm, zgjedh të jetë në këtë mënyrë dhe ata mund të jenë shumë mirë, duke mos e ndarë jetën e tyre me dikë tjetër. Ata preferojnë të shijojnë shoqërinë e tyre, të kenë hobi si dhe të kenë miq. Një studim tregoi se njerëzit e vetmuar nuk ishin të kënaqur me jetën e tyre, ndryshe nga njerëzit që zgjodhën të qëndronin vetëm.

Të qenit vetëm kontribuon në rritjen tuaj si një qenie njerëzore.

Psikologët thonë se është shumë e rëndësishme të mësoni të jeni në harmoni me veten. Pa pasur një marrëdhënie të shëndetshme me veten tuaj në radhë të parë, nuk është e mundur të keni marrëdhënie të shëndetshme me të tjerët.

Duke përqafuar vetminë, beqarët janë më të hapur për rritje dhe zhvillim sesa njerëzit e martuar. Kjo sepse këta të fundit shpesh mbështeten shumë te partneri i tyre i cili mund të fillojë t’i orientojë kudo ata.

Për disa njerëz, të qenit beqar është një mënyrë për të jetuar jetën e tyre në maksimum. Njerëzit të cilët janë të qetë kur janë me veten zakonisht mbështeten te vetja dhe i besojnë zërit të brendshëm që i drejton ata.

Kjo u jep atyre shumë liri dhe mundësi për të menduar për veten dhe nevojat e tyre sesa për dikë tjetër. Gjithashtu, ata mund të bëjnë zgjedhje më të mira sepse nuk kanë një ndikim të jashtëm.

Ka disa përfitime nëse zgjidhni të jetoni vetëm:

1.Beqarët janë më pak të stresuar.

2. Beqarët kanë një punë për të cilën janë të apasionuar.

3. Mbështeten tek vetja dhe zemra e tyre.

4. Ata janë më produktivë. Kanë më pak shpërqendrime dhe për këtë arsye mund të përqendrohen më mirë në detyrat e tyre. Gjithashtu, koha i ndihmon ata të lidhen me imagjinatën dhe të bëhen krijues.

Beqarët nuk janë të lidhur me një vend, ata kanë më shumë mundësi për udhëtime dhe eksplorime.

Ata janë të lirë të zgjedhin se ku duan të jetojnë ose ku të pushojnë. Një studim zbuloi se beqarët janë më të vëmendshëm ndaj miqve dhe familjes së tyre sesa njerëzit e martuar. Kjo sepse ata mësuan të kuptojnë plotësisht veten e tyre dhe kjo i ndihmon ata të kuptojnë nevojat dhe veprimet e të tjerëve gjithashtu. Njerëzit që jetojnë vetëm janë më të vetëmjaftueshëm. Kjo i bën ata të kenë më pak emocione negative, sepse ata e njohin veten.