Tech

Këto 5 kompani thonë se GPT-4 ka ndryshuar në mënyrë dramatike prioritetet e tyre në punë!

Bizneset dhe grupet jofitimprurëse bien dakord për një gjë pasi testuan disa nga më të fundit në inteligjencën artificiale: Ajo tashmë po ndryshon rrjedhën e operacioneve të tyre. Pesë organizata që ishin ndër të parat që patën akses në GPT-4, produkti më i fundit nga startupi OpenAI i San Franciskos, thanë në intervista se po ricaktonin punonjësit, po riorientonin ekipet e brendshme dhe po rivlerësonin strategjitë e tyre në pritje të teknologjisë që do të përmbyste shumë nga puna e tyre.

Përvojat e tyre mbështesin idenë se, për mirë ose për keq, teknologjia e AI mund të ndryshojë rrënjësisht shumë shpejt jetën e përditshme të disa njerëzve. Por organizatat thanë gjithashtu se teknologjia kërkonte sasi të mëdha pune për t’u përshtatur me nevojat e tyre specifike, me punonjësit që jepnin reagime të përditshme për softuerin për ta trajnuar atë mbi terminologjinë dhe metodat specifike për fushat e tyre, si arsimi ose financa. OpenAI, i njohur më së miri për krijimin e chatbotit të AI ChatGPT, më pas mund të integrojë të dhënat nga ajo punë në modelin e vet për ta përmirësuar potencialisht teknologjinë e tij.

Ka një perceptim në treg tani që ju futeni në këto makina dhe ato ju japin të gjitha përgjigjet. Ne kemi një ekip njerëzish që shqyrtojnë fjalë për fjalë çdo përgjigje nga dita e mëparshme.

Për Morgan Stanley, rezultati ka qenë një chatbot i specializuar i ndërtuar me GPT-4 që shërben si një mjet i brendshëm kërkimor për stafin e tij të këshilltarëve financiarë. McMillan tha se mjeti është trajnuar jo vetëm për 60,000 raporte kërkimore mbi pjesë të ekonomisë globale, por edhe për 40,000 dokumente të tjera të brendshme nga firma, duke e bërë atë një ekspert në çdo temë financiare që një këshilltar financiar mund të dëshirojë të kërkojë.

Për të qenë të sigurt, adoptuesit e hershëm të GPT-4 nuk janë një mostër e rastësishme e ekonomisë. OpenAI, e cila u bë fitimprurëse në 2019, zgjodhi vetë organizatat gjatë javëve dhe muajve të fundit. Kritikët e OpenAI dhe konkurrentët e tij pretendojnë se sektori i AI ka përfituar nga zhurma joskeptike gjatë disa muajve të fundit. OpenAI po kërkonte shembuj pozitivë për të treguar kur arriti gjashtë muaj më parë tek Khan Academy, një organizatë arsimore jofitimprurëse, tha themeluesi Sal Khan.

Konteksti ishte: Ne do të punojmë për një model të gjeneratës së ardhshme; ne duam të jemi në gjendje ta lançojmë me raste përdorimi pozitiv.