Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Tech

Krahasoi vlerën e rrjeteve sociale me atë të makinave, kreun e Instagram e gjen “belaja”!

Kreu i kompanisë Instagram, Adam Mosseri, i cili ka shërbyer edhe si ekzekutiv në Facebook së fundmi është përballur më një “lum” kritikash pasi krahasoi vlerën e rrjeteve sociale në shoqëri më atë të makinave. Ndërkaq ai tha se:

Ne e dimë se më shumë njerëz vdesin për shkak të aksidenteve me makinë, por në përgjithësi, makinat krijojnë më shumë vlerë në botë sesa shkatërrojnë. Dhe unë mendoj se mediat sociale janë të ngjashme.

Komentet vijnë pas studimit të fundit të publikuar në “The Wall Street Journal” përsa i përket efekteve negative që Instagram-i ka tek të rinjtë. Aty u tha se Facebook ka gjetur vazhdimisht se aplikacioni i tij në Instagram është i dëmshëm për një numër adoleshentësh.

Pas raportit, ligjvënësit amerikanë kërkuan përgjigje nga Facebook se si shërbimet e tij ndikojnë në shëndetin mendor të adoleshentëve dhe fëmijëve. Krahasimi i Instagram-it me makinat nga Mosseri erdhi pasi drejtuesi i podcast-eve Peter Kafka e pyeti atë nëse shërbimi duhet të tërhiqet ose kufizohet dhe nëse ka një shans që ai të mund të dëmtojë vërtet njerëzit në të njëjtën mënyrë si cigarja mund të dëmtojë njerëzit.

Mosseri tha:

Absolutisht jo dhe me të vërtetë nuk jam dakord me krahasimin me ilaçet ose cigaret. Çdo gjë që do të përdoret do të ketë rezultate pozitive dhe negative. Makinat kanë rezultate pozitive dhe negative.

Përdorues të shumtë të Twitter-it e kritikuan atë për krahasimin dhe vunë në dukje se, ndryshe nga mediat sociale, industria e automobilave është shumë e rregulluar. Ndër të tjera, Mosseri tha se ai beson se nevojiten disa rregullime të mediave sociale.

Ne mendojmë se duhet të jeni të kujdesshëm sepse rregullimi mund të shkaktojë më shumë probleme. Por unë mendoj se ne jemi një industri mjaft e madhe sa e rëndësishme dhe ne duhet ta zhvillojmë atë përpara.

Pas valës së kritikave, Mosseri doli në mbrojtje në Twitter duke e quajtur analogjinë e makinës “më pak se perfekte”, por duke thënë se drejtuesit e Facebook qëndrojnë me besimin se media sociale që lidh njerëzit bën më shumë mirë sesa keq.

Ju rikujtojmë se së fundmi, TikTok po nxjerr burime të reja për të mbështetur mirëqenien e qindra miliona përdoruesve të tij, shumica e të cilëve janë adoleshentë dhe të rinj. Burimet përfshijnë udhëzues brenda aplikacionit që trajtojnë tema të tilla si “shenja të luftës”, “hapa për të krijuar një lidhje” dhe këshilla në lidhje me ushqimin dhe shqetësimet e trupit, me qëllim drejt ndihmës ndaj njerëzve që merren me çështje të shëndetit mendor.