Celebrities Film & Tv Gossip

“Kthimi në Hogwarts”, Kritikët ankohen për mungesën e Rowling në ribashkimin e “Harry Potter”!

Një speciale televizive që bashkon anëtarët e kastit të “Harry Potter” ka marrë komente të ndryshme nga kritikët, me shumë persona që kanë vënë në dukje mungesën e autores JK Rowling. Ka pasur spekulime se shkrimtarja ishte përjashtuar nga programi pasi komentet e saj të mëparshme për njerëzit transgjinorë ndanë opinionin publik.

Rowling nuk shfaqet me anëtarët e kastit në specialen e organizuar dhe shihet vetëm në videoklipet e arkivave. Specialja paraqet Daniel Radcliffe, Emma Watson dhe Rupert Grint të ribashkohen me anëtarët e tjerë të kastit, duke përfshirë Robbie Coltrane, Helena Bonham Carter, Jason Isaacs, Gary Oldman dhe Ralph Fiennes.

Sidoqoftë, ndërsa disa aktorë si Coltrane i referohen Rowling gjatë intervistave të tyre, vetë Rowling shfaqet vetëm përmes videoklipeve të regjistruara në vitin 2019. “The Times” e përshkroi atë si “një ribashkim të këndshëm”, të cilit “i mungonte një përbërës kyç”. Disa media shkruanin:

Ku është JK Rowling kur ne kemi më shumë nevojë për të?

Arsyeja e mungesës së Rowling nuk është konfirmuar zyrtarisht nga autori, studio filmike Warner Bros apo transmetuesi HBO. Traileri i ribashkimit i publikuar më herët këtë muaj hapet me një imazh të orës së madhe në pjesën e përparme të Hogwarts-it, me një imazh të gazetës magjike ‘The Daily Prophet’ dhe me një titull të kopertinës së përparme ku lexohet: ‘Hogwarts mirëpret studentët e rikthyer’. Dikush që duket se është Ema e veshur si Hermione Granger, e lëviz letrën poshtë për të zbuluar majën e kokës së saj.

Pamjet më pas zhvendosen te Robbie Coltrane , i cili luan gjigantin e dashur Hagrid, i ulur në një kafene në Londër, ku ai merr një letër. Një adresë në ballë lexon: ‘Robbie Coltrane, The Coffee Shop, Chelsea’. Tjetër për të marrë një ftesë është Matthew Lewis, i cili luajti Neville Longbottom, teksa mban letrën e tij, duke parë parcelën e Hogwarts-it dhe duke u hutuar. Mark Williams, i cili luan zotin Weasley, shihet më pas në atë që duket të jetë Hogwarts Express.