Auto & Moto

Makinat elektrike super sportive nuk kanë shumë kuptim, flet shefi i Lamborghini!

Makina e parë elektrike e Lamborghini nuk do të arrijë deri në vitin 2028 dhe nuk do të jetë gjithsesi një makinë super sportive. Në vend të kësaj, Lanzador do të ketë formën e një crossover. Duke folur për Automotive News Europe, shefi i Lamborghini, Stephan Winkelmann pohoi se supermakinat elektrike nuk kanë shumë kuptim.  Ai më pas përmendi se kjo lloj makine mund të mos vijë kurrë. Lamborghini vazhdon të përdorë V-12 në Revuelto, ndërsa pasuesi i Huracan do të marrë një V-8 të sapozhvilluar me dy turbo.

Makinat elektrike si Rimac Nevera po arrijnë rekorde, por nuk ka interes nga blerësit. Tingulli i motorit është një pjesë e rëndësishme e pajisjeve të makinave të tilla dhe V8-V12 asgjë nuk mund të zëvendësojë heshtjen ose zhurmën e krijuar artificialisht të një motori benzine. Shefi i Lamborghini kërkon të kursejë motorët me djegie të brendshme edhe pas vitit 2035, kur në BE do të ndalohet shitja e makinave të reja me emetim CO2, duke kaluar në karburantet sintetike.

Rikujtojmë, se Lamborghini është prodhuesi më i fundit i automjeteve që rifreskon identitetin e tij me logon e përditësuar. Shanset janë që modelet e reja Huracan dhe Urus hibrig plug-in do të jenë të parat që do të marrin logon e përditësuar. Tashmë emri i markës është më i gjerë se më parë. E zeza dhe e bardha mbeten ngjyrat kryesore duke simbolizuar kështu identitetin e qartë të prodhuesit. E verdha dhe një nuancë e artë shërbejnë si ngjyra të theksuara. Thuhet se ngjyrat e reja i japin logos një pamje “të guximshme”. Ndërkaq, marka italiane ka mbyllur me sukses vitin 2023 duke dorëzuar 10 mijë njësi të porositura, ndërsa porositë për modelin Revuelto nuk do të dorëzohen deri në vitin 2026.