Bota Tech

Miliarderi i teknologjisë Bill Gates me qëndrim skeptik ndaj NFT-ve!

Miliarderi i teknologjisë Bill Gates i ka hedhur së fundmi poshtë NFT-të duke i cilësuar “si 100% të bazuara në teorinë e budallait më të madh” koncepti financiar nga ku edhe asetet e mbivlerësuara mund të sjellin para për sa kohë që gjeni një idiot më të madh për t’i shitur ato.

Duke folur në një ngjarje mbi ndryshimet klimatike të organizuar nga ‘TechCrunch’, Gates tha se ai preferonte të investonte në asete me rezultate të prekshme, si ferma ose fabrika, ose një kompani ku ata prodhojnë produkte dhe se ai nuk mbante asnjë pozicion në kriptovalutë ose NFT. Gates u shpreh duke sugjeruar se kishte dyshime për asetet e krijuara për të shmangur taksat ose çdo lloj rregulli qeveritar.

Unë nuk jam i përfshirë në këtë. Natyrisht, imazhet digjitale të shtrenjta të majmunëve do të përmirësojnë botën jashtëzakonisht shumë.

Nuk është hera e parë që Gates shpreh skepticizëm për kriptovalutat. Në një intervistë nga shkurti 2021, ai shqetësohej për rreziqet e investitorëve të rregullt që blejnë Bitcoin, veçanërisht kur vlera e kriptomonedhës ishte kaq e paqëndrueshme dhe mund të fshihej në bazë të një postimi në Twitter nga një investitor i shquar, si Elon Musk.

Rikujtojmë, se Mark Zuckerberg po kërkon të zhvillojë monedha virtuale, të mbiquajtura “Zuck bucks” nga stafi, për përdoruesit e Facebook dhe Instagram si pjesë e një grupi produktesh të krijuara për të reduktuar varësinë e platformave të tij nga reklamat në metaverset e ardhshme.

Grupi mëmë i Facebook-ut, Meta, po kërkon të zhvillojë një sërë produktesh virtuale duke përfshirë argumentet digjitale dhe “monedha krijues” për të personifikuar të ardhurat dhe për të rigjallëruar bazën e tij të përdoruesve, e cila po kthehet gjithnjë e më shumë te rivalët më të rinj si TikTok. Ndërkaq, për muaj të tërë industria e modës ka eksperimentuar për t’u përshtatur me realitetet e reja të tregut, NFT-të, metaverse dhe monedhat digjitale.

“Gucci”, marka e modës e themeluar në vitin 1921 nga Guccio Gucci në Toskanën italiane ka vendosur të ndërmarrë një hap të rëndësishëm që mund të motivojë markat e tjera në këtë sektor të bëjnë të njëjtën gjë. Nga tani e tutje “Gucci” do të pranojë pagesa në kriptomonedha.