Celebrities Gossip

Në Krishtlindjen e parë me të, Princesha Diana theu traditën e familjes mbretërore!

Dihet mirë se anëtarët e familjes mbretërore preferojnë të mos e llastojnë njëri-tjetrin me dhurata të shtrenjta dhe të paharrueshme në kohën e Krishtlindjeve, teksa në vend të kësaj preferojnë të japin dhurata të thjeshta, të cilat mund të jenë edhe humoristike. Për shkak të faktit se ata rrjedhin nga rrënjët gjermane, ata gjithashtu adoptojnë tradita që të tjerët mund të mos i njohin, si shkëmbimi i dhuratave në prag të Krishtlindjes, në vend të ditës së madhe.

Mendohet se në prag të Krishtlindjeve, çdo anëtar i familjes shkon poshtë gjatë pasdites për të shtruar dhuratat e tij, duke pritur me padurim orën 18:00 kur fillon hapja e tyre. Përpara se të fillojë shkëmbimi, dhuratat e secilit person vendosen në një grumbull të caktuar përpara se të hapen. Për dekada të tëra, hapja e dhuratës mbikqyrej gjithmonë nga Princi Philip, i cili do t’i jepte dritën jeshile dikujt që ta zbulonte dhuratën e tij.

Pas vdekjes së Dukës së Edinburgut në moshën 99-vjeçare në prill, stafeta do t’i kalojë një anëtari tjetër këtë vit, megjithëse është e paqartë se kush do të jetë ai. Me shumë tradita për të marrë në bord, duhet të jetë një përvojë e frikshme si një mbretëror më i ri për t’u bashkuar me festimet e familjes për herë të parë. Çdo anëtar i ri do të shpresonte që dhuratat humoristike që sjellin në tryezë do të ishin një sukses i madh. Disa nga dhuratat më të paharrueshme të shkëmbyera ndër vite kanë përfshirë një kapuç banje drejtuar Mbretëreshës nga nipi i saj Princi Harry.

Një vit, Princesha Anne i dhuroi vëllait të saj të madh Princit Charles një ndenjëse tualeti prej lëkure të bardhë për të festuar periudhën festive, megjithëse mendohet se ai e pëlqen shumë atë, ai tani e merr atë në turne jashtë shtetit. Megjithatë, si e porsamartuar në vitin 1981, Princesha Diana humbi idenë kryesore ‘të lirë dhe të gëzuar’ gjatë Krishtlindjes së saj të parë me familjen mbretërore dhe i dorëzoi Anne një pulovër Kashmiri. Në këmbim, Anne i dha asaj një mbajtëse rule. Por Diana nuk duhej të mashtrohej dy vjet radhazi, dhe u sigurua që ajo të respektonte rregullin e dhuratës së shakasë vitin e ardhshëm, kur i bleu kunatës Fergie një rrogoz banjoje me print leopardi.