Health & Beauty Tech

Në TikTok, gjithmonë do të ketë një trend të ri për standardet e bukurisë tek vajzat e gratë…

Krijuesit e TikTok kanë gjetur mënyra të reja për të përmbledhur estetikën e tyre – dhe t’ju ndihmojnë të identifikoni estetikën tuaj. Së pari, përdoruesit dolën me “it girl”, ose një vajzë që duket se ka jetën e saj së bashku. Më pas ishte “vajza e pastër”, e cila shpesh përshkruan rutinat aspiruese të orës 5 të mëngjesit dhe tavanet e kuzhinës pa njolla.

Kohët e fundit, diferencimi midis llojeve të vajzave është bërë gjithnjë e më specifik dhe abstrakt. Një trend në rritje në platformë i kategorizon vajzat si fruta dhe perime të ndryshme: “vajza me boronica”, “vajza luleshtrydhe” dhe madje “vajza me qepë”. Këto video shpesh paraqesin një shfaqje rrëshqitëse të imazheve që përputhen me kategorinë. Rritja e këtyre videove estetike rrjedh nga nevoja e të rinjve për t’ia atribuar veten diçkaje në mënyrë që të ndiejnë një formë të vlerës dhe përkatësisë, sipas disa përdoruesve të TikTok që folën për NBC News.

Disa komunitete në internet thjesht e karakterizojnë veten duke shijuar nëngrupe shumë të veçanta të tendencave të ndryshme. Të rinjtë, kryesisht vajzat, janë të etur për identitet dhe dëshirë për komunitet. Ne jemi të shtyrë gjithnjë e më shumë drejt blerjes së gjërave dhe bërjes së blerjes së gjërave identitetin tonë.

@h0neyy.moonn

took me this long to find out theres no raspberry emoji #fyp #fypシ #pinterest #pinterestinspo #aesthetic #strawberry #cherry #raspberry #blueberry

♬ The Adults Are Talking – The Strokes

Për ata që humbën krijimin e komuniteteve dhe identiteteve gjatë “viteve më formuese të adoleshencës”, është “më e lehtë” të thuhet se blerja e një lloji të caktuar veshjeje do t’ju bëjë një lloj të caktuar personi. Një TikTok i kohëve të fundit rreth “vajzës së domates” (e cila evoluoi nga trendi “vajza e manaferrave”) bëri rrugën e saj në Twitter, ku u prit me skepticizëm.

Shumë estetike tiktok ka shkuar shumë larg… çfarë është kjo.

Një përmbajtje e tillë ka çuar gjithashtu në pamje më realiste, humoristike të trendit. Annika Rasmussen, 22 vjeç, një diplomë mode, u frymëzua nga trendi “vajza me domate” dhe vendosi të krijojë një vajzë të sajën – “vajzë qepë”. Rasmussen filloi të merrte kërkesa nga shikuesit e saj dhe kuroi estetikë specifike për secilën perime. Për “vajzën me brokoli”, të cilën ajo e përshkroi si “një perime shumë lozonjare”, ajo përfshiu fotografi të vajzave me mbajtëse, thonj të gjelbër dhe “gurë të çmuar dhëmbësh”.

Në videot e mia, unë shkova më shumë me shijen dhe disponimin e perimeve. Kam kërkuar më shumë për atë sesa për ngjyrën. Si një profesionist i modës, unë jam i interesuar në parashikimin e tendencave … Unë u përpoqa ta bëja këtë në TikToks tim. Ne po i shohim të gjitha këto video. Dhe tani ka 20 mikrotendenca me të cilat duhet të vazhdoni.