Health & Beauty

Nëse kryeni këtë veprim uria menjëherë do të zhduket!

Në dimër jemi më të uritur sepse bën ftohtë. Një studim i publikuar në “European Journal of Clinical Nutrition” ekzaminoi sjelljen e të ngrënit të 600 të rriturve për një vit dhe zbuloi se vjeshta është stina në të cilën ne prezantojmë ushqime më të yndyrshme dhe më kalori.

Bëhet fjalë për rreth 90 kalori më shumë në ditë krahasuar me pranverën, me një kulm në muajin nëntor. Por pse në dimër jemi më të uritur? Ne jemi më të uritur për shkak të trishtimit. Sasia e dritës natyrore që ne jemi në gjendje të “përjetojmë” është e vogël dhe për shkak të kësaj gjendjet e trishtimit rriten.

Moti me shi dhe orët e shtuara të errësirës mund të shkaktojnë melankolinë dhe për pasojë vendosim të përqendrohemi tek ushqimi, i cili është mjeti më i menjëhershëm dhe më i shpejtë i ngushëllimit për t’u gjetur. Në një studim të botuar në “Journal of Biological Chemistry” u zbulua se, në mot të ftohtë, prodhimi i nxehtësisë bëhet një prioritet për organizmin. Trupi më pas i thotë trurit të marrë më shumë yndyrë për të prodhuar më shumë nxehtësi.

A e keni ditur që ekziston pika magjike në trup, e cila, kur e shtypni, zhduk urinë dhe stabilizon metabolizmin? Kjo metodë vjen nga akupresura dhe paraqet shtypje dhe masazh të lehtë të pikës në dorë, e cila gjendet saktësisht në gjysmën e gjatësisë nga supet deri te bërryli, përafërsisht në fund të tricepsit. Për t’u zhdukur uria, kësaj pike duhet bërë masazh të lehtë me lëvizje rrethore në kohëzgjatje prej 30 sekonda, në të dy duart.