Lifestyle Love & Sex Sex

Nëse ndjeni se pandemia ka ndikuar në marrëdhëniet tuaja seksuale, mos u shqetësoni pasi nuk jeni të vetmit! Ja disa këshilla për t’ju ardhur në ndihmë!

Nëse gjatë fillimit të pandemisë u parashikua se do të kishte një rritje të numrit të lindjeve, askush nuk foli për një rënie të mungesës së intimitetit në çift. Sipas disa studimeve, njerëzit po kryejnë më pak aktivitet seksual që nga izolimi. Një arsye për këtë ulje të dëshirës seksuale mund të ketë të bëjë me zakonet dhe mendimet që kemi marrë gjatë izolimit nga pandemia.

Edhe pse intimiteti fizik është shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie, nuk duhet të harrojmë intimitetin e krijuar nga emocionet, intelekti dhe lidhjet shpirtërore me partnerët. Për këtë arsye, është e rëndësishme të zbërthejmë atë që kuptojmë me të vërtetë me ‘intimitet’, duke rimenduar ndjenjat tona kur bëhet fjalë për marrëdhënien tonë me veten dhe të tjerët në mënyrë që të mund të largojmë vërtet simptomat e çdo forme të mungesës së intimitetit.

Të qenit i bllokuar në shtëpi padyshim që ndikoi tek ata që jetonin me partnerë. Mungesa e hapësirës, temat e freskëta të bisedave dhe frymëzimi nga bota e jashtme janë disa nga faktorët që mund ta kenë bërë seksin më pak tërheqës apo emocionues nga sa mund të kishte qenë përpara bllokimit. Për shumë çifte monogame që bashkëjetojnë, jeta ende nuk është kthyer në atë që ishte përpara pandemisë.

Është e rëndësishme të mendoni se çfarë lloj ‘ftohje’ intimiteti keni në jetën tuaj. Ndoshta ju keni një lidhje të mirë romantike me partnerin tuaj, por neglizhoni jetën tuaj shpirtërore. Kufijtë që mund të kishim vendosur për të mbijetuar këtë pandemi janë të kuptueshëm. Por marrja e kohës për të kultivuar intimitetin emocional me një mik, ose ndoshta intimitet shpirtëror ose personal me veten, mund t’ju ndihmojë gjithashtu të rilidhni me veten, si dhe epshin dhe imagjinatën tuaj seksuale.

Një këshillë që mund t’ju japim është se është e rëndësishme që ne të ushqejmë dëshirat tona në mënyrë që të ndihemi seksual me veten dhe të tjerët. Lini mënjanë pak kohë ku i jepni vetes leje të përkëdhelni veten dhe të fantazoni. Të eksplorosh kënaqësinë tënde, kur bëhet fjalë për seksin, si dhe lloje të tjera intimiteti do të hapin rrugën tuaj drejt lidhjes me të tjerët.