Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Gossip Showbiz

“Nuk kam pirë kurrë duhan”, komedianja e njohur zbulon se është diagnostikuar me kancer të mushkërive!

Komedianja e njohur 60-vjeçare Kathy Griffin, së fundmi ka zbuluar se është diagnostikuar me kancër të mushkërive dhe se momentalisht është në fazën e parë dhe do i nënshtrohet një operacioni për të hequr gjysmën e mushkërisë së saj të majtë. Këtë lajm Griffin e ndau me ndjekësit në rrjetin e saj social Instagram duke dhënë më shumë detaje rreth prognozës e po ashtu edhe trajtimet e saj.

Unë duhet t’ju them diçka njerëz. Kam kancer. Unë jam gati të hyj në kirurgji për të hequr gjysmën e mushkërisë sime të majtë. Po, kam kancer të mushkërive edhe pse nuk kam pirë kurrë duhan. Mjekët janë shumë optimistë pasi është faza e parë dhe përmbahet në mushkërinë time të majtë. Shpresoj që asnjë kimioterapi ose rrezatim pas kësaj dhe unë duhet të kem funksion normal me frymëmarrjen time. Unë duhet të ngrihem dhe të punoj si zakonisht në një muaj ose më pak.

Ajo gjithashtu ndau me ndjekësit se është plotësisht e vaksinuar për COVID-19 dhe inkurajoi që të vazhdojnë të bëjnë kontrolle mjekësore. Siç e përmendi Kathy, megjithëse nuk kishte pirë duhan, ajo ishte diagnostikuar me kancer në mushkëri.

Sipas Klinikës Mayo, shkaqet e kancerit të mushkërive përveç pirjes së duhanit mund të përfshijnë: ekspozimin ndaj tymit të dorës së dytë, historinë familjare, terapinë e mëparshme të rrezatimit, ekspozimin ndaj gazit të radonit, asbestit dhe kancerogjenëve të tjerë si arseniku, kromi dhe nikeli.