Film & Tv

Oscar 2022, fituesit e të gjitha kategorive!

Pritjes i erdhi fundi dhe pas shtyrjes së radhës, nga sot kemi listën e plotë të fituesve të çmimeve Oscar 2022, ceremonisë që për shqiptarët u transmetua live në Top Channel. Krahas tre prezantueseve, aktoreve Wanda Sykes, Regina Hall e Amy Schumer, të shumtë ishin yjet e botës së kinemasë e të muzikës që u alternuan në skenë për të dorëzuar statujat e famshme në 24 kategori.

Filmi më i mirë:

“CODA”

Regjisori më i mirë:

Jane Campion, “The Power of the Dog”

Aktori më i mirë:

Will Smith, “King Richard”

Aktorja më e mirë:

Jessica Chastain, “The Eyes of Tammy Faye”

Aktori më i mirë mbështetës:

Troy Kotsur, “CODA”

Aktorja më e mirë mbështetëse

Ariana DeBose, “West Side Story”

Skenari më i mirë i përshtatur:

Sian Heder, “CODA”

Skenari më i mirë origjinal:

Kenneth Branagh, “Belfast”

Filmi më i mirë i animuar:

“Encanto”

Filmi më i mirë i animuar me metrazh të shkurtër:

“The Windshield Wiper”

Aksioni më i mirë me metrazh të shkurtër: 

“The Long Goodbye”

Fotografia më e mirë:

“Dune”

Kostumografia më e mirë:

“Cruella”

Filmi më i mirë dokumentar:

“Summer of Soul”

Dokumentari më i mirë me metrazh të shkurtër:

“The Queen of Basketball”

Montazhi më i mirë:

“Dune”

Filmi më i mirë ndërkombëtar:

“Drive My Car”

Grimi dhe stilimi i flokëve më i mirë:

Linda Dowds, Stephanie Ingram e Justin Raleigh “The Eyes of Tammy Faye”

Skenografia më e mirë:

Patrice Vermette “Dune”

Best Original Score:

“Dune”

Kënga më e mirë origjinale:

No time to die – Billie Eilish e Finneas O’Connell, “No time to die”

Ndërtimi zanor më i mirë:

“Dune”

Efektet më të mira vizuale:

Paul Lambert, Tristen Myles, Brian Connor e Gerd Nefzer, “Dune”

Fan Favorite, Oscar i votuar nga publiku:

Army of the Dead