Tech

Pas gjyqit të TikTok, përdoruesit deklarojnë dashurinë e tyre për aplikacionin dhe shefin e platformës!

Pasi CEO i TikTok, Shou Zi Chew, u vu në skarë nga Komiteti i Energjisë dhe Tregtisë i Dhomës së Përfaqësuesve të enjten, përdoruesit e platformës ndanë mbështetjen e tyre në mënyrën se si e dinë më mirë, përmes modifikimeve të etur nga fansat. Disa përfaqësues paraqitën ankesa nga zgjedhësit e tyre duke ankuar për ndikimin negativ të TikTok, por Chew këmbënguli që shumica e përdoruesve kanë përvoja pozitive në aplikacion. Përdoruesit bënë video duke pohuar këtë dhe duke kritikuar ligjvënësit për mungesën e njohurive teknologjike dhe pyetjeve të padrejta dhe e çuan dashurinë e tyre një hap më tej duke krijuar modifikime nga fansat e CEO. Ata i bashkuan videot me diçiturat që lavdëronin dëshminë e tij.

A mund të flasim se sa shumë po punon ai për ne për të parandaluar ndalimin?!

https://www.tiktok.com/@senorasunshine/video/7213802402053426474?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=iframe.nbcnews.com%2F2G0rMT8%3F_showcaption%3Dtrue%26app%3D1&referer_video_id=7213802402053426474

 

Në përgjigje të videove, Brooke Oberwetter, një zëdhënëse për TikTok, tha:

Ne e duam komunitetin tonë të gjallë të krijuesve dhe jemi të tronditur dhe të përulur nga mbështetja e tyre për TikTok dhe për Shou. Duket e qartë se pjesa më e madhe e Amerikës nuk e përjetoi seancën në të njëjtën mënyrë si shumë të brendshëm politikë dhe gazetarë. Shou erdhi i përgatitur për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me sigurinë kombëtare, privatësinë e të dhënave dhe sigurinë e adoleshentëve që përdorin shërbimin tonë, por në vend të kësaj u prit me ndërprerje dhe pyetje po/jo ndërsa ai u përpoq të rregullonte rekordin. Platforma do të vazhdojë të punojë me ligjvënësit, palët e interesuara dhe kompanitë tona homologe për zgjidhjet që adresojnë çështjet e privatësisë dhe sigurisë në mbarë industrinë.

Në një TikTok të postuar të premten në mëngjes, Chew falënderoi përdoruesit për mbështetjen e tyre dhe përsëriti angazhimin e aplikacionit për të mbrojtur 150 milionë amerikanët që përdorin platformën. Ai dyfishoi përpjekjet e TikTok për mbrojtjen e adoleshentëve, ruajtjen e të dhënave amerikane në tokën e SHBA, ruajtjen e lirisë së shprehjes në platformë dhe përdorimin e palëve të treta për të siguruar transparencë.

@tiktok

Our CEO Shou shares his thoughts about the recent congressional hearing and everything TikTok is doing to make it a safe place to connect, create, share and learn.

♬ original sound – TikTok – TikTok