Health & Beauty

Priten ndryshime të mëdha në mënyrën e përshkrimit të kontraceptivëve!

Spiralet dhe implantet kontraceptive do të jepen nga farmacistët sipas planeve të reja. Gratë do të jenë gjithashtu në gjendje të marrin pilulën kontraceptive pa emërimin e mjekut, sipas reformave të NHS. Disa farmacistë në Angli tani janë në gjendje të ofrojnë një kontroll vjetor të pilulave kontraceptive duke ia hequr rolin mjekëve të përgjithshëm.

Ai është prezantuar si pilot në vendet në të gjithë Londrën, Veri-Perëndimin, Veri-Lindjen, Lindjen e Anglisë, Midlands dhe Jug-Lindje. Ky veprim është pjesë e qëllimit më të gjerë për të reduktuar ngarkesën e mjekëve të familjes, me ekspertët që shpresojnë se do të lirojë rreth 2 milionë takime në vit, sipas MailOnline. Nga 4 tetori, farmacistëve do t’u jepen kompetenca të mëtejshme për të përshkruar pilulën për herë të parë, për sa kohë që piloti është i suksesshëm.

Dhe më tej, ata do të jenë në gjendje të monitorojnë dhe menaxhojnë shpërndarjen e kontracepsionit të kthyeshëm me veprim të gjatë (LARC), si spirale dhe implante. Farmacistët më vonë do të jenë në gjendje të “inicojnë” vetë LARC, megjithëse nuk është e qartë nëse kjo do të kufizohet në përshkrimin e pajisjeve apo implantimin e tyre. Individët e NHS i thanë The Sun se shërbimi shëndetësor është ende duke zhvilluar planet dhe është në negociata me sektorin e farmacive se si ta bëjë këtë.

Malcolm Harrison, shefi ekzekutiv i Shoqatës së Kimistëve të Kompanisë, tha për MailOnline:

Shërbimi i kontracepsionit të farmacisë është njohja e mëtejshme e rolit që mund të luajë farmacia në ndërtimin e kapaciteteve dhe elasticitetit në kujdesin parësor. Ne vlerësojmë se, me investime, 2 milionë takime rutinë të kontracepsionit të mjekut të përgjithshëm mund të transferohen në mënyrë të sigurtë në farmaci.

Kjo vjen pasi NHS prezantoi plane për të siguruar që mjekët nuk mund t’i largojnë pacientët duke u kërkuar atyre të “telefonojnë më vonë” kur kërkojnë një takim. Në vend të kësaj, operacionet që nuk mund të ofrojnë një do të jenë të detyruara t’u ofrojnë njerëzve një vlerësim atje dhe më pas ose t’i drejtojnë ata në një shërbim të duhur mjekësor.

Nuk është e qartë se çfarë nënkuptohet me një “shërbim të përshtatshëm”, por praktikat e mjekut të përgjithshëm tashmë mund t’i referojnë pacientët për një konsultë të së njëjtës ditë me një farmacist të komunitetit. NHS England shpreson se ndryshimi do të sigurojë qëndrueshmëri në aksesin që pacientët mund të presin.