Celebrities Showbiz

Sa shkon vlera e pasurisë së Lisa Marie Presley pas vdekjes së saj?!

Lisa Marie Presley fatkeqësisht u nda nga jeta në moshën 54-vjeçare në Calabasas County, Kaliforni. Ajo u dërgua me urgjencë në spital gjatë orëve të para të ditës dhe fatkeqësisht nuk i mbijetoi një arresti kardiak. Vajza e Elvis Presley ishte gjithashtu një artiste si babai i saj, megjithëse jo aq me ndikim sa mbreti i muzikës. Pavarësisht, Lisa Marie bëri një karrierë për veten e saj dhe krijoji një nivel të rëndësishëm suksesi në botën e muzikës ‘country’. Por ajo u mbështet më së shumti në trashëgiminë e lënë nga Elvis Presley, babai i saj dhe një ikonë muzikore njëkohësisht. Kur ishte 25 vjeç, Lisa mori trashëgiminë e saj në 1994.

Kur ajo mori trashëgiminë e saj në 1994, Lisa Marie Presley kishte 295 milionë dollarë në vlerë neto, por zakonet e saj të këqija të shpenzimeve harxhuan plotësisht të gjithë pasurinë. Lisa Marie vendosi të lejojë Barry Seigel të trajtojë të gjitha fondet, të cilat u shitën kryesisht në 2005 si Elvis Presley Enterprises. Pikërisht 85% e të drejtave të imazhit të Elvisit u shitën dhe kjo e la Lisa Marie me rreth 40 milionë dollarë pas taksave. Fatkeqësisht, ajo humbi të gjithë atë trashëgimi midis 2005 dhe 2015. Lisa gjithashtu përfshiu aksione me vlerë 25 milionë dollarë në kompaninë e ardhshme të American Idol.

Pra, pas gjithë këtyre telasheve, çfarë vlere kishte pasuria e Lisa Marie Presley në kohën e vdekjes së saj në moshën 54-vjeçare? Epo, është e vështirë të thuhet, por ne kemi një llogari nga ish-bashkëshorti dhe muzikanti i saj Michael Lockwood. Në dokumentet gjyqësore nga procedurat e divorcit të Lisa Marie me muzikantin, ai zbuloi se vajza e Elvis ishte në fakt 16 milionë dollarë borxh nga të cilat 10 milionë dollarë lidheshin me taksat e papaguara.

Diçka tmerrësisht e gabuar ndodhi mes familjes Presley dhe agjentëve të tyre, kjo i ndodhi edhe Elvis Presley-t pasi lejoi njerëz të tjerë ta menaxhonin plotësisht. Lisa Marie nuk është ndryshe pasi ajo ngriti një padi kundër ish-agjentit Barry Siegel, të cilin e pushoi në vitin 2015. Kjo padi e vitit 2017 e paraqitur nga Lisa pretendon se Barry shpërdoroi 100 milionë dollarë nga pasuria e saj dhe e la atë në borxhe të mëdha. Padia u pezullua për shkak të pandemisë Covid-19 dhe ende nuk është zgjidhur.