Celebrities Magazine Showbiz

A mund të marrë R. Kelly në thelb një dënim me burg të përjetshëm për krimet e tij?

Superylli i kthyer në kriminel R. Kelly nuk do të kualifikohej për lirim deri në vitin 2066, një vit larg ditëlindjes së tij të 100-të, nëse një gjykatës federal pranon rekomandimet e prokurorëve në seancën e tij të dënimit të enjten në qytetin e tij të Çikagos. Kelly do të dënohet për veprimet e tij nga viti i kaluar në Çikago për pornografi për fëmijë dhe joshje. Ai tashmë po vuan 30 vjet për dënimet e tij të vitit 2021 për shantazh dhe trafikim seksual në Nju Jork.

Pyetja qendrore për gjyqtarin Harry Leinenweber është nëse duhet të urdhërojë që Kelly të kryejë një dënim në Çikago njëkohësisht me dënimin në Nju Jork ose që ai të fillojë të vuajë dënimin e tij në Çikago vetëm pasi të përfundojë mandatin e Nju Jorkut.
Nëse këngëtarja urdhërohet të vuajë dënimet njëri pas tjetrit, kjo do të fshinte praktikisht çdo mundësi që Kelly të dilte e gjallë nga burgu.

Çfarë kërkojnë prokurorët?

Në një memorandum dënimi javën e kaluar, ata rekomanduan që Kelly të vuante 25 vite të tjera dhe që ai ta vuante atë radhazi deri në dënimin në Nju Jork. Prokurorët e përshkruan Kelly-n si një grabitqar seksual serial, i cili përdori famën dhe pasurinë e tij për të mbështjellë fansat e goditur nga yjet për të abuzuar seksualisht dhe më pas për t’i hedhur poshtë. Ata thonë se ai nuk është penduar.

Juristët në Çikago e dënuan Kelly-n për tre akuza secila për prodhimin e pornografisë për fëmijë dhe joshjen e të miturve për seks. Kelly u shpall i pafajshëm nga akuza e marques duke pretenduar se ai manipuloi me sukses gjyqin e tij shtetëror për pornografinë e fëmijëve në vitin 2008. Prokurorët pranuan se një dënim 25-vjeçar do të ishte më i lartë se sa sugjerojnë udhëzimet e dënimit dhe se një dënim i njëpasnjëshëm do të ishte i barabartë me një dënim të përjetshëm.

Çfarë argumentojnë prokurorët?

Ata thonë se krimet e Kelly-t ishin veçanërisht të rënda sepse përfshinin fëmijë, duke joshur vajzat 14 dhe 15 vjeç për seks. Përkeqësimi i këtyre krimeve, thonë ata, është se Kelly u përpoq të kujtonte shfrytëzimin e tij seksual duke i filmuar ato. Disa video u bënë të disponueshme në internet, gjë që e përkeqësoi dëmin për shoqërinë, thanë prokurorët.

A do t’i drejtohet Kelly gjykatës gjatë dënimit?

Nuk është e qartë se do ta bëjë, megjithëse rrezikon që gjyqtari Leinenweber ta mbajë atë kundër tij. Gjyqtarëve shpesh u pëlqen të dëgjojnë shprehje pendimi gjatë dënimit. Shumica e të pandehurve flasin. Por të pandehurit që po apelojnë dënimet, siç është Kelly, ndonjëherë zgjedhin të mos e bëjnë këtë. Kelly nuk foli në dënimin e tij në 2022 në Nju Jork.