Celebrities Showbiz

Akuza ekipit të xhirimit për neglizhencë, Alec Baldwin ngre padi për të shtënat në filmin “Rust”!

Së fundmi, aktori Alec Baldwin ka ngritur një padi në Kaliforni kundër disa individëve të lidhur me filmin “Rust”.  Aktori paraqiti një ankesë kundër armaturës së prodhimit Hannah Gutierrez Reed, ndihmës regjisorit David Halls, ndihmësit të armaturës Seth Kenney, dyqanit të furnizimit me armë dhe municione. Padia pretendon se:

Kjo tragjedi ndodhi sepse plumbat e vërtetë u dorëzuan në grup dhe u ngarkuan në armë, Gutierrez Reed nuk arriti të kontrollonte me kujdes plumbat ose armën, Halls nuk arriti të kontrollonte armën me kujdes dhe megjithatë njoftoi se arma ishte e sigurt përpara se t’ia jepte Baldwin si dhe Zachry nuk arriti të zbulonte se Gutierrez Reed kishte vepruar në mënyrë të pamatur jashtë setit dhe ishte një rrezik sigurie për ata përreth saj. Këta të pandehur janë profesionistë që u detyroheshin atyre që ishin në xhirime, përfshirë Baldwin, për ta mbajtur grupin të sigurt. Të gjithë në xhirime, duke përfshirë Baldwin, prisnin dhe u besuan ta bënin këtë. Hutchins nuk do ta kishte udhëzuar kurrë Baldwin që ta drejtonte armën në drejtim të saj dhe të tërhiqte këmbëzën nëse ajo mendonte se ekzistonte mundësia më e vogël që ajo të ishte e mbushur. Baldwin, nuk do ta kishte bërë një gjë të tillë në kushte të tilla.

Ndërkaq, aktori është duke kërkuar dëmshpërblim ligjor dhe ndëshkues përmes një gjyqi jurie, shpenzime të lidhura me çështjet gjyqësore dhe lehtësime të tjera që do të përcaktohen nga Gjykata e Lartë e Qarkut të Los Angelesit. Në një intervistë në muajin gusht Baldwin ia vuri përgjegjësinë për tragjedinë e setit filmik Gutierrez Reed dhe Halls, të cilët i dhanë armën.

Rikujtojmë, se së fundmi Baldwin dhe familja e së ndjerës Halyna Hutchins kanë arritur një marrëveshje të pazbuluar për të zgjidhur padinë e ngritur kundër Baldwin dhe të tjerëve. Marrëveshja është në pritje të miratimit nga gjykata, por një pjesë e saj është që Matthew Hutchins, bashkëshorti i të ndjerës Halyna Hutchins tani do të jetë një producent ekzekutiv i filmit dhe do të marrë një pjesë të fitimeve.