Celebrities Film & Tv Showbiz

Familja e Halyna Hutchins dhe Alec Baldwin bien dakord për zgjidhjen e padisë dhe xhirimet e “Rust” do të rifillojnë!

Pas aksidentit tragjik që i mori jetën kineastes Halyna Hutchins në filmin “Rust” vitin e kaluar pasi një armë e mbushur u qëllua aksidentalisht nga ylli i filmit, Alec Baldwin besonte se arma e zjarrit nuk ishte e mbushur me një plumb i vërtetë. Sot, sipas një deklarate të lëshuar nga avokati i Baldwin, aktori dhe producenti dhe familja e Halyna Hutchins kanë arritur një marrëveshje të pazbuluar për të zgjidhur padinë e ngritur kundër Baldwin dhe të tjerëve për vdekje të padrejtë.

Marrëveshja është në pritje të miratimit nga gjykata, por një pjesë e saj është që Matthew Hutchins, bashkëshorti i të ndjerës Halyna Hutchins tani do të jetë një producent ekzekutiv i filmit dhe do të marrë një pjesë të fitimeve.

Ne kemi arritur një marrëveshje, subjekt i miratimit të gjykatës, për rastin tonë të vdekjes së gabuar kundër producentëve të Rust, duke përfshirë Alec Baldwin dhe Rust Movie Productions, LLC. Si pjesë e kësaj zgjidhjeje, çështja jonë do të pushohet. Xhirimet e Rust, të cilin unë tani do ta prodhoj ekzekutiv, do të rifillojë me të gjithë lojtarët kryesorë origjinalë në bord në janar 2023.

Hutchins vazhdoi duke thënë se ai nuk ka asnjë interes në akuzat apo atribuimet e fajit, qoftë te producentët apo Alec Baldwin, pasi të gjithë besojnë se vdekja e Halyna është një aksident i tmerrshëm dhe ai falënderoi të gjithë që u bashkuan për të bërë diçka të drejtë në punën e fundit të gruas së saj të ndjerë. Avokati i Alec Baldwin, Luke Nikas i Quinn Emanuel falënderoi ata që kontribuan në arritjen e një zgjidhjeje për një çështje tragjike.

Gjatë gjithë këtij procesi të vështirë, të gjithë kanë ruajtur dëshirën specifike për të bërë atë që është më e mira për djalin e Halynës. Ne u jemi mirënjohës të gjithëve që kontribuan në zgjidhjen e kësaj situate tragjike dhe të dhimbshme.

Avokatët e Rust Movie Productions, LLC, të cilët u përmendën gjithashtu në padi, shprehën mirënjohjen e tyre për arritjen e një marrëveshjeje. Spadone nga Pillsbury Winthrop Shaw Pittman shprehet se:

Ne jemi të kënaqur që palët u mblodhën për të zgjidhur këtë çështje, e cila, me miratimin e gjykatës, shënon një hap të rëndësishëm përpara në festimin e jetës së Halyna dhe nderimin e punës së saj.