Bota Tech

Bill Gates, Elon Musk dhe Mark Zuckerberg do të mblidhen për të diskutuar rregulloret e ardhshme të AI!

Disa nga zërat më me ndikim në industrinë e teknologjisë do të takohen me ligjvënësit federalë të mërkurën në mëngjes, ndërsa Senati i SHBA përgatitet të hartojë legjislacionin që rregullon industrinë e inteligjencës artificiale me lëvizje të shpejtë.

Midis atyre që do të marrin pjesë personalisht në këtë ngjarje do të jenë CEO të Anthropic, Google, IBM, Meta, Microsoft, Nvidia, OpenAI, Palantir dhe X, kompania e njohur më parë si Twitter. Lista e të ftuarve përfshin gjithashtu Bill Gates, ish-CEO i Microsoft-it dhe Eric Schmidt, ish-CEO i Google, së bashku me zyrtarë kryesorë nga industria e argëtimit, grupet e të drejtave civile dhe organizatat e punës

Sesioni i mbajtur në Kapitolin e SHBA-së në Uashington mund t’i japë industrisë së teknologjisë mundësinë e saj më të rëndësishme ende për të ndikuar sesi ligjvënësit hartojnë rregullat që mund të rregullojnë AI. Disa kompani, duke përfshirë Google, IBM, Microsoft dhe OpenAI, kanë ofruar tashmë propozimet e tyre të thelluara në letrat e bardha dhe postimet në blog që përshkruajnë shtresat e mbikëqyrjes, testimit dhe transparencës – edhe pse disa kompani ndryshojnë në pyetjet kyçe të tilla si nëse një federale e re agjencia është e nevojshme për të rregulluar AI.

Por më e rëndësishmja, ngjarja mund të hedhë gjithashtu dritë mbi fizibilitetin politik të një ligji të gjerë, gjithëpërfshirës të AI, duke vendosur pritshmëri për atë që Kongresi mund të arrijë.

Unë mendoj se ajo që këto forume do të bëjnë është të japin një pasqyrë të, e dini, cili është diapazoni i opinionit midis anëtarëve të Kongresit? A ka konsensus për disa gjëra themelore, si transparenca, respektimi i rregullave të pronësisë intelektuale, apo shpjegueshmëria e algoritmeve? A ka një emërues të përbashkët diku ku mjaft anëtarë mund të bien dakord? Mendoj se do ta mësojmë këtë përmes këtij procesi.