Lifestyle Love & Sex

Boll u ankuat se nuk keni partner dhe ja se çfarë të bëni për të mos rënë në dëshpërim Ditën e të dashuruarve!

Sot festohet Shën Valentini dhe në mënyrë paradoksale shkakton gjendje ankthi. Ata që e duan ditën e Shën Valentinit tashmë po mendojnë se si ta bëjnë shtëpinë dhe/ose ditën e tyre mjaftueshëm romantike. Ata që e shohin këtë ditë si një festë komerciale, e përjetojnë atë si çdo ditë tjetër. Kjo është arsyeja pse në të dyja rastet kjo festë mund të nxisë gjendje ankthi. Ankth për t’u përgatitur, sepse do të dëshironit që gjithçka të ishte perfekte, ose ankth nga mendimi për të shmangur çdo gjë që i ngjan një zemre ose një lule.

Ata që aktualisht janë pa partner ndihen gjithnjë e më të vetmuar. Megjithatë, siç shpjegojnë ekspertët, kjo nuk është arsye për të rënë në dëshpërim. Hapi i parë për të kapërcyer ndjenjat e vetmisë në ditën e Shën Valentinit është të pranoni situatën tuaj. Në vend që të përqendroheni te mungesa e partnerit, përpiquni t’i pranoni vetes se është krejtësisht normale të jesh beqar ndonjëherë dhe se nuk do të thotë që nuk je i denjë për dashuri dhe vëmendje. Pranimi i situatës suaj mund t’ju ndihmojë të lironi stresin.

Në vend që të prisni që dikush tjetër t’ju befasojë, mund ta përdorni ditën e Shën Valentinit si një mundësi për t’i dhuruar vetes një ditë të veçantë. Përkëdhel veten me ushqimin, librin ose filmin tuaj të preferuar, vizitoni vendin tuaj të preferuar. Organizoni një darkë me miqtë ose familjen, ndani dashurinë me ata që doni dhe që ju duan. Edhe daljet me një mik mund të jenë një alternativë e mirë, por shmangni lokalet që janë të destinuara për çifte.

Të ndihmosh të tjerët mund të jetë një përvojë jashtëzakonisht përmbushëse, veçanërisht kur ndihesh vetëm.  Dita e Shën Valentinit mund të jetë një mundësi për t’u përkushtuar ndaj zbulimit të vetvetes dhe rritjes personale. Merrni parasysh të praktikoni meditim ose joga për të njohur më mirë veten dhe për të punuar në mirëqenien tuaj emocionale.