Botë e Çuditshme

David Rush shënon një rekord të ri botëror!

David Rush ka shënuar rekord të ri botëror Guinness për shumicën e kapjeve të topave ndërsa ishte në një tabelë ekuilibri me sy mbyllur. Rush ishte mbajtësi fillestar i rekordit, pasi totali i tij fillestar prej 77 kapjeve mposhti minimumin e 50 prej tyre. Por rekordi i tij u mposht më vonë nga një tjetër person i cili arriti 159 kapje përpara se të humbiste ekuilibrin. Ndërkohë, përsëri Rush mori rekordin me 1,316 kapje, por i njëjti rival e mori atë me 1,717. Rush tani ka fituar rekordin për herë të tretë me 2,346 kapje.

Ndërkaq, rikujtojmë se Rush ka rikthyer një nga titujt e tij të mëparshëm duke thyer 110 lapsa në një minutë. Rush, qëllimi i të cilit është të mbajë shumë tituj të rekordeve botërore Guinness, fillimisht mbante titullin për shumicën e lapsave të thyer në një minutë në vitin 2019, kur ai theu 98 të tillë.

Bëhet e ditur se amerikani këtë herë theu 110 lapsa, mjaftueshëm sa për të arritur rekordin e vendosur nga Ronald Sarchian në vitin 2022. Kjo e bën atë mbajtës të 169 titujve dhe e afron atë më afër objektivit të tij prej 181. Rush i ka shtuar emrit të tij titullin e 166-të duke hedhur dhe kapur së fundmi një shpatë zjarri 73 herë në vetëm 30 sekonda.