Health & Beauty Lifestyle

Ja metoda perfekte se si të bëni buzëkuq në shtëpi nga mostrat falas të dyqaneve!

Dashamirësit e grimit që pëlqejnë pazaret dhe projektet e bëra vetë, me sa duket mund të formojnë një buzëkuq luksoz në shtëpi me mostra falas nëse kanë materialet dhe durimin e duhur. Cosmetics Repair, një riparues anonim i kozmetikës dhe krijues i përmbajtjes në Facebook dhe TikTok, është bërë virale për të demonstruar se mostrat e buzëkuqit të stilistëve mund të shndërrohen në një buzëkuq të tërë për një pjesë të çmimit të shitjes me pakicë. Në një video të fundit, Cosmaetics Repair u shpreh:

12 letra me ngjyra bëjnë tre buzëkuq.

Cosmetics Repair përdori një duzinë kartash me ngjyra Tom Ford për të zbuluar projektin e buzëkuqit DIY. Videoja tregon se çdo kartë me ngjyra ka tre mostra në nuanca të ndryshme rozë-kuqe dhe një aplikues të vogël. Më pas, ndan çdo mostër buzëkuqi sipas ngjyrës dhe vendosi tre tuba bosh buzëkuqi me spiralet e tyre përkatëse, guaskat e jashtme, trupat e brendshëm dhe kapakët në një kosh metalik, i cili më pas u mbush me atë që duket të jetë një zgjidhje dezinfektuese.

Ndërsa mbani doreza, Cosmetics Repair hap çdo mostër buzëkuqi dhe heq ngjyrën e buzëve me një spatul të vogël metalike. Të tre ngjyrat e buzëve janë renditur në tre gota qelqi me përmasa miniaturë, të cilat janë shkrirë në një pjatë të nxehtë të kontrolluar nga temperatura. Cosmetics Repair derdh ngjyrat e shkrira të buzëve në një kallëp buzëkuqi dhe lejon që çdo ngjyrë buzësh të ftohet derisa të bëhet një buzëkuq i fortë. Me tubin e buzëkuqit tashmë të montuar, Cosmetics Repair shtyp butësisht spiralen e tubit në kallëp për të futur buzëkuqin e fortë.

Ndërsa kompletet e buzëkuqve DIY kanë qenë të disponueshme për konsumatorët për dekada dhe njerëzit kanë bërë kozmetikën e tyre, kimistët duket se janë të ndarë nëse është e sigurt të shkrihen mostrat e buzëkuqit për të formuar një tub buzëkuqi me madhësi të plotë. Mark Nelson, nga Novato, Kaliforni, nënkryetar i shkencës dhe zhvillimit të biznesit në CP Lab Safety, i tha Fox News Digital se konsolidimi i mostrave të buzëkuqit mund të bëhet, por ata që bëjnë vetë duhet të jenë të kujdesshëm.

Në thelb, buzëkuqët përbëhen nga dyllë, vajra dhe pigmente që ngjyrosin produktin. Nëse buzëkuqët janë të sigurt në fillim, ata duhet të jenë të sigurt për t’u shkrirë dhe kombinuar. Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) rregullon kozmetikën, por i takon prodhuesit të prodhojë një buzëkuq ose kozmetikë pa ndotës që mund të jetë të dëmshëm për përdoruesit. Ngjyrosësit e përdorur në buzëkuq rregullohen gjithashtu nga FDA dhe zakonisht nuk paraqesin problem kur nxehen dhe kombinohen.